Sângeorgiu de Mureş a ajuns în finala concursului „Satele culturale ale României", ediţia 2016

Distribuie pe:

Comuna Sângeorgiu de Mureş a rămas singura localitate din judeţul Mureş care va participa la etapa finală a concursului „Satele culturale ale României", după ce marţi, 23 februarie, a trecut de selecţia juriului de specialitate a Asociaţiei „Cele mai frumoase sate din România", cu sediul la Bucureşti. La concurs s-au înscris sute de sate din România, dar după selecţie au rămas 25 de finaliste, din care zece localităţi din Transilvania, iar dintre acestea doar una din judeţul nostru.

SATUL CULTURAL AL ROMÂNIEI este un program lansat în ianuarie 2014 sub patronajul Ambasadei Franţei în România şi a Delegaţiei Wallonie-Bruxelles cu scopul de a promova patrimoniul cultural şi turistic al satului românesc.

Localităţile participante au trebuit să prezinte bogăţiile culturale şi turistice ale comunei precum şi activităţile culturale organizate până în prezent, dar şi cele pe care le vor organiza în acest an. Totodată, juriul a ţinut cont şi de calitatea, numărul şi diversitatea evenimentelor culturale organizate precum şi de importanţa şi impactul acestor evenimente.

Susţinerea comunei la etapa finală a concursului „Satele culturale ale României" va fi realizată

de primarul Sófalvi Szabolcs, astăzi, 26 februarie, la ora 12.30, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti" din Bucureşti. 

Lasă un comentariu