Ne scriu cititorii - Câinii de apartament ne umplu oraşul de fecale! Nimeni nu vede!

Distribuie pe:

Stimată redacţie,

Ne adresăm ziarului dumneavoastră deoarece mereu aţi dat dovadă de echilibru şi bun-simţ în ceea ce priveşte sesizările locuitorilor din Târgu-Mureş.

Recent, aţi publicat mai multe articole legate de preocupările municipalităţii pentru amenajarea spaţiilor verzi, iar Consiliul Local a adoptat şi o hotărâre în care sunt prevăzute amenzi serioase pentru cei care nu întreţin zonele verzi şi nu respectă prevederile referitoare la acestea. Sunt salutare asemenea decizii şi grija pentru curăţenia oraşului.

DAR…, pe când şi o hotărâre care să prevadă amenzi la fel de dure pentru proprietarii de câini, care se plimbă nonşalanţi pe străzi şi lasă în urma lor grămezi de fecale ale animalelor?!

Zona „preferată" este dinspre strada Bobâlna spre complexul Dacia, unde este plin de mizerie, nu contează că e spaţiu verde sau trotuar.

Necazul este că şi proprietarii imobilelor din aceste zone deschid porţile pentru ca animalul să-şi rezolve problema în spaţiul public, nu în curtea lor.

Mai mult, exista o hotărâre a Primăriei, care nu permitea ca, în zonele protejate, să fie mai mult de un câine într-o curte, or, acum sunt chiar trei-patru, care latră la persoanele de pe trotuar, perturbând la maximum liniştea locatarilor.

Rugămintea este, stimată redacţie, să fie sesizată Poliţia Locală - serviciu public aparţinând Primăriei - pentru că ar fi păcat ca această problemă, atât de importantă, să rămână nerezolvată.

Altfel, bunicii şi copilaşii noştri, care se plimbă în aceste zone, vor purta „amprente" groaznice de la sol!

Cu stimă, ROXANA MATEI Târgu-Mureş

Lasă un comentariu