Conferință duhovnicească scrieri religioase pe care le-a cercetat de-a lungul vremii.

Distribuie pe:

„Adevăratul post este depărtarea de la rău, înfrânarea limbii, lepădarea mâniei, îmblânzirea poftelor, curmarea clevetirii, minciunii și călcării de jurământ". (Sfântul Ioan Gură de Aur)

Părintele Iustin Petre, Starețul Mănăstirii „Sf. Ioan Casian" din Constanța, a susținut joi, 10 martie, la Catedrala Mică „Bunavestire" din Târgu-Mureș, o conferință duhovnicească pe tema alimentației, așa cum au înțeles-o și au practicat-o, în vremuri străvechi, părinții teologi ai Creștinătății. Părintele a vorbit despre semnificațiile postului, despre principiile unei alimentații sănătoase, naturale, despre cumpătare și măsură, dând numeroase pilde pe această temă, din vechile scrieri religioase pe care le-a cercetat de-a lungul vremii.

Manifestarea, desfășurată cu câteva zile înainte de intrarea în Postul Mare, a fost organizată de Liga Tinerilor Creștini Ortodocși și Filantropia Ortodoxă din Târgu-Mureș, cu participarea părintelui Iuliu Florea, coordonatorul Ligii.

Starețul mănăstirii constănțene este ucenic al părintelui Iustin Pârvu, la îndemnul căruia a ridicat, într-un loc pustiu din Dobrogea - Dealul Casienilor - un complex monahal care oferă liniște și pace sufletească unui mare număr de credincioși.

Lasă un comentariu