Biografie

Distribuie pe:

Vasile Pop se naște la 9 decembrie 1967 în comuna Sărmașu, județul Mureș, strada Pepinierei, în locul numit „Dealul Crucii", fiind al treilea copil al familiei Pop Cornel și Aurelia.

Între anii 1974-1984, urmează primele zece clase ale Școlii Generale Sărmașu. După absolvirea celor zece clase, frecventează cursurile Școlii Profesionale de Meserii din Bistrița, începând să lucreze ca sudor.

Își satisface stagiul militar la mina din Petroșani, după care se reîntoarce în comuna sa natală, unde își continuă activitatea de sudor, iar apoi, în ultima perioadă a vieții, timp de 13 ani, ca agent de securitate.

După anul 1989, fiind un patriot desăvârșit, cu o dragoste imensă față de neamul românesc și influențat oarecum de evenimentele petrecute în decembrie 1989, scrie câteva poezii patriotice.

În anul 1990, după un scurt mariaj, nostalgic, scrie prima sa poezie de dragoste.

Între poezii, începe și un roman, pe care nu mai are timp să-l termine, fiind acaparat în totalitate de sculptura în lemn, pe care o continuă până în ultima clipă din viață.

Cu doar câteva luni înainte ca o boală grea și neiertătoare să-l ia de lângă cei dragi lui, în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Mureș, și cu susținerea neclintită a doamnei bibliotecar Dinuca Burian, reușește să expună în fața publicului câteva din icoanele și tablourile sculptate în lemn.

În noaptea de 15 spre 16 mai 2015, după o grea suferință, se stinge din viață la Spitalul Oncologic din Târgu-Mureș, dar lasă în urmă poeziile, romanul neterminat și sculpturile sale neprețuite.

 

Lasă un comentariu