105 ANI DE LA GENOCIDUL ARMEAN, COMEMORĂRI SUB PANDEMIE

Distribuie pe:

În fiecare an, în ziua de 23 aprilie, armenii din lumea întreagă comemorează genocidul comis asupra lor, de către turci, în perioada aprilie 1915 - iulie 1916. De astă dată, din cauza coronavirusului, slujbele religioase au fost transmise online.

Joi, la ora 20, împreună cu toate eparhiile armene din România, au răsunat clopotele impozantei Catedrale Armenești din Gherla. În condițiile grele create de pandemie, armenii s-au unit în rugăciune, cerând ca Bunul Dumnezeu să dăruiască pace și sănătate tuturor creștinilor din lume. Comemorarea genocidului armean a fost marcat printr-un fotomontaj și pe site-ul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Gherla.

Nici în capitala Armeniei, Erevan, nu au mai fost organizate manifestări. Din cauza pandemiei Covid-19 a fost anulată și tradiționala defilare cu torțe, ce se organiza în fiecare an la 23 aprilie. În acest an a fost stins iluminatul stradal, pentru comemorarea victimelor genocidului armean. În Armenia, clopotele bisericilor au răsunat la aceeași oră, 18 GMT, și au fost depuse flori la Memorialul victimelor genocidului din Erevan.

 

Lasă un comentariu