DONAȚIE DE CĂRȚI PENTRU ELEVI

Distribuie pe:

În cadrul unei manifestări Asociația „Curtea Veche" din București a donat miercuri, 23 martie 2016, un număr de 2000 de volume de cărți „Cărțile copilăriei", unor școli din județul nostru. Mai întâi delegația acestei asociații a donat un număr important de cărți Școlii Gimnaziale din Șăulia de Câmpie. După acest moment a urmat donarea de 1.800 de cărți Școlii Gimnaziale „Serafim Duicu" din Târgu-Mureș, director profesoara Irina Vidrăsan.

Momentul a avut loc în sala de sport a școlii, prezenți fiind elevii tuturor claselor I-IV conduși de dascălii lor.

La eveniment au fost prezenți profesorul Ștefan Someșan, inspector școlar general al județului Mureș, profesoara Camelia Irimia, inspector școlar general adjunct la același inspectorat, Mihai Aniței, director general Azomureș, Ștefan Marinel, director general Dafcochim, Irene Arsene, director general Asociația „Curtea Veche", Dragoș Bucurenciu, activist civic, Călin Pop, director vânzări Azomureș, Monica Bucur de la Azomureș, Aurel Trif, director în Primăria Târgu-Mureș, actrița Ana Popescu și regizorul Barna Nemethi.

Pentru început directoarea instituției școlare a arătat scopul acestei întâlniri și a mulțumit donatorilor pentru faptul că sprijină tânăra generație în vederea acumulării a cât mai multor cunoștințe, un mare rol în acest sens avându-l distribuirea acestor cărți.

În cuvântul său profesorul Ștefan Someșan inspector școlar general spunea: „Urez succes tuturor copiilor în lectura acestor cărți iar Asociația «Curtea Veche» este așteptată și în anul viitor pentru aceeași generozitate."

În final directoarea instituției școlare a mulțumit tuturor și, nu în ultimul rând, Primăriei Târgu-Mureș, citându-l pe Nicolae Iorga care spunea că „Lectura joacă un rol important în viața copiilor."

De menționat că această asociație a mai donat cărți în județul Prahova, Giurgiu și urmează să facă aceleași donații în județele Bacău și în alte județe.

De menționat că la acest eveniment deosebit a participat Valentina Roman, director executiv la această asociație și profesoara Valerica Duicu, soția celui al cărui nume îl poartă această unitate școlară.

Lasă un comentariu