Amăgire deşartă, după datina oamenilor

Distribuie pe:

Proaspătul soţ urmărea cu interes cum soţia pregătea pulpa de viţel pentru cuptor. Mai înainte de a introduce tava în cuptor, a tăiat frumos capetele pulpei. Soţul a întrebat-o: „De ce ai făcut asta? Nu sunt un expert în prepararea fripturii la cuptor, dar nu cred că am mai văzut pe cineva tăind capetele pulpei mai înainte de a o da la cuptor." Soţia a răspuns: „Să îţi spun drept, nici eu nu cunosc raţiunea. E prima dată când pregătesc friptură, însă aşa am văzut la mama." Curioasă, tânăra soţie îi telefonează mamei şi a întrebat-o de ce tăia capetele bucăţii de carne pentru friptura la cuptor. „Să-ţi spun drept, habar nu am de ce. Însă aşa am văzut la bunica ta." Hotărâtă să dezlege enigma, tânăra soţie a sunat-o pe bunica, adresându-i aceeaşi întrebare. „Ei bine, scumpa mea, primul nostru cuptor nu era suficient de mare pentru a încăpea o pulpă întreagă, aşa că trebuia să-i tai capetele. Cu timpul, cred că a devenit un obicei"!

Lasă un comentariu