Banii din programul „Rabla" pot fi utilizaţi ca avans pentru „Prima maşină"!

Distribuie pe:

Voucherele obţinute prin programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional (Rabla) vor putea fi utilizate drept avans pentru achiziţionarea unui autoturism nou prin programul „Prima maşină", a decis Guvernul., în şedinţa din 30 martie 2016.

Hotărârea adoptată corelează cele două programe guvernamentale, astfel încât un beneficiar al programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional să poată achiziţiona un autoturism nou în cadrul programului de stimulare a cumpărării de autorurisme noi, pentru justificarea achitării avansului de minimum 5% din preţul de achiziţie a noului autoturism.

Pentru anul 2016, Guvernul a stabilit că plafonul garanţiilor care pot fi emise în cadrul programului „Prima maşină" este de 100 de milioane de lei din diferenţa neutilizată din plafonul alocat pentru 2015.

Reamintim că, prin programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, persoanele fizice beneficiază de garanţii guvernamentale la contractarea creditelor pentru achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui preţ nu depăşeşte suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA.

Lasă un comentariu