Sesiune specială pentru examenul de Bacalaureat

Distribuie pe:

Prin Ordinul nr. 3.602, din 7 aprilie 2016, al ministrului Educaţiei, a fost aprobat calendarul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat, care va avea loc în perioada 14 - 24 mai, la Braşov. Acesta este dedicat olimpicilor şi absolvenţilor de liceu care susţin admiterea în universităţile din străinătate.

Pentru a participa la sesiunea specială, elevii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: participă la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale, care se desfăşoară în perioada sesiunii normale a examenului de Bacalaureat sau susţin examenul de admitere la universităţi din străinătate şi fac dovada că au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţile din străinătate, care le solicită pentru înscriere diploma de Bacalaureat, înainte de finalizarea examenului naţional, sesiunea iunie - iulie 2016 şi probele de admitere sunt programate în acelaşi timp cu probele examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2016 (30 mai - 16 iulie).

Calendarul sesiunii speciale: 14 şi 15 mai - înscrierea candidaţilor; 16 -17 mai - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (limba maternă); 18 - 19 mai - evaluarea competenţelor digitale; 20 -21 mai - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională; probele scrise: 23 mai - limba şi literatura română, 24 mai - proba obligatorie a profilului; 25 mai - proba la alegere a profilului şi specializării; 26 mai - limba şi literatura maternă; 26 mai (până la ora 18:00) - afişarea primelor rezultate la sediul unităţilor de învăţământ care vor organiza această sesiune specială. Depunerea contestaţiilor este programată în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18:00 - 20:00; 27 iunie - soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale.

„Elevii care susţin examenul de Bacalaureat în sesiunea specială îşi vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen. De asemenea, conducerea unităţii şcolare din care provine candidatul răspunde de încheierea situaţiei şcolare a acestuia în timp util", precizează Ministerul Educaţiei. 

Lasă un comentariu