FEMEILE INTELIGENTE ŢIN DEMENŢA DEPARTE DE PARTENERII LOR

Distribuie pe:

Specialiştii scoţieni în sănătate mintală de la Universitatea din Aberdeen, citaţi de descopera.ro, îi sfătuiesc pe bărbaţi să se căsătorească cu femei mai inteligente decât ei, pentru a învinge demenţa, întrucât acestea acţionează ca un tampon împotriva bolii.

„Dacă un bărbat îşi doreşte o viaţă lungă, el ar trebui să se căsătorească cu o femeie mai inteligentă decât el, chiar dacă nimeni nu îi recomandă acest lucru. Însă, nu există nimic mai benefic pentru un bărbat decât o parteneră inteligentă, care să îl stimuleze intelectual, să îi menţină creierul activ, să îl implice în conversaţii interesante şi provocatoare, toate acestea contribuind la prevenirea demenţei şi a maladiei Alzheimer.

Mai multe studii au descoperit că stimularea intelectuală menţine creierul activ şi poate ajuta la oprirea dezvoltării simptomelor de demenţă, însă aceste cercetări s-au concentrat asupra beneficiilor rezultate din activităţi precum rezolvarea integramelor, lectura şi vizitele la muzee. Noi ne-am axat studiul pe influenţa partenerei de viaţă asupra sănătăţii mintale a bărbaţilor şi am descoperit că femeile inteligente pot schimba traiectoria acestora spre demenţă.

De exemplu, studiile au arătat că moartea mamei, înainte ca copilul să împlinească vârsta de cinci ani, va fi mai târziu un factor foarte important al riscului de demenţă. Dar, un părinte pozitiv, o atenţie mai mare acordată educaţiei, un mediu prielnic în copilărie şi căsătoria cu o femeie inteligentă au un efect de absorbţie a riscului de demenţă după 70 sau 80 de ani.

Benefice sunt şi învăţarea unei limbi străine, schimbarea locului de muncă la vârsta de 25 - 35 de ani, dietele sănătoase şi evitarea abuzurilor.

Însă, nici funcţiile de conducere care implică putere decizională, nici banii din cont nu îi oferă unui bărbat atâta protecţie în faţa demenţei cât prezenţa în viaţa lui a unei partenere inteligente", susţin oamenii de ştiinţă scoţieni. 

Lasă un comentariu