PRIN SĂRUT, SCHIMBĂM CU PARTENERUL... 80 DE MILIOANE DE BACTERII

Distribuie pe:

Oamenii de ştiinţă olandezi, citaţi de descopera.ro, au raportat, în urma studiilor efectuate, că schimbăm aproximativ 80 de milioane de bacterii în timpul unui sărut pasional de zece secunde, iar împreună cu toţi aceşti microbi împărtăşim o mulţime de bacterii... benefice!

„Sărutul nu este doar despre schimbul de bacterii sau despre romantism. Primele noastre experienţe de dragoste şi securitate implică, de obicei, presiunea buzelor şi stimularea prin comportamente care imită sărutul, cum ar fi biberonul. Aceste evenimente timpurii stabilesc căi neuronale importante din creierul unui copil, care asociază sărutul cu emoţii pozitive, importante de-a lungul vieţii sale.

Buzele noastre sunt zona erogenă cea mai expusă a organismului. Spre deosebire de alte animale, buzele umane sunt în mod unic exteriorizate. Ele sunt ambalate cu terminaţii nervoase sensibile, astfel încât chiar şi cea mai mică atingere, trimite o cascadă de informaţii spre creierele noastre.

Sărutul activează o zonă foarte mare a creierului asociată cu informaţiile senzoriale. Magia sărutului stimulează neurotransmiţătorii şi hormonii din corpurile noastre, care influenţează modul în care gândim şi simţim. 59% dintre bărbaţi şi 66% dintre femei spun că au încheiat o relaţie, deoarece nu le-a plăcut sărutul.

După cercetările noastre, am constatat că femeile sunt mai atrase de mirosul oamenilor care transportă un cod genetic diferit de sistemul lor imunitar. Atunci când un cuplu care transportă gene distincte pentru combaterea bolilor, copiii lor beneficiază de un sistem imunitar puternic.

Sărutul declanşează o cascadă de impulsuri neuronale care transmit informaţii între creier şi limbă, buze, muşchii faciali şi piele. Miliarde de conexiuni nervoase mici distribuie informaţii în jurul corpului, acestea producând semnale chimice care schimbă modul în care ne simţim.

Un sărut pasional poate stimula producţia mai multor hormoni, cum ar fi neurotransmiţătorul dopamină (legat de sentimentele de poftă şi dorinţă), oxitocină (cunoscută sub numele de hormonul dragostei, care creează un sentiment de apropiere şi ataşament), adrenalină (stimulează ritmul cardiac şi ne poate face să transpirăm), cortizol (hormonul stresului).

Sărutul este legat şi de momentele cele mai semnificative şi importante din viaţa noastră, prin furnizarea unui mijloc de comunicare, dincolo de ceea ce cuvintele pot transmite", explică specialiştii olandezi. 

Lasă un comentariu