Preţurile medii la produsele agricole, în dezbatere publică la CJ Mureş

Distribuie pe:

Până pe data de 19 mai 2016, pe site-ul oficial al Consiliului Judeţean Mureş (cjmures.ro), la secţiunea „Proiecte de hotărâri cu caracter normativ", precum şi la sediul instituţiei (Târgu-Mureş, Piaţa Victoriei nr. 1), este afişat spre dezbatere publică proiectul privind modificarea preţurilor medii la produsele agricole stabilite pentru evaluarea în lei a arendei, în vederea impunerii veniturilor realizate din aceasta în cursul anului 2016.

În expunerea de motive, se arată că, după aprobarea HCJ nr. 166/2015 cu preţurile medii practicate în pieţele din judeţul Mureş, în luna martie a.c., un grup de fermieri din judeţul Mureş au depus la CJ cereri privind modificarea preţurilor, ţinând cont de faptul că cele mai multe produse agricole se vând la preţuri mai mici decât cele aprobate. Prin urmare, se solicită reanalizarea de către CJ, cu celeritate, a celor semnalate prin petiţii.

Direcţia pentru Agricultură Mureş propune, de asemenea, alte preţuri medii la produsele agricole, la nivelul preţurilor reale practicate pe piaţă.

Cei interesaţi de acest subiect pot trimite, în scris, propuneri, sugestii sau opinii, până la data de 19 mai 2016, la sediul CJ Mureş sau pe adresa de e-mail cjmures@cjmures.ro

Lasă un comentariu