Toţi medicii de familie vor putea să profeseze după vârsta de pensionare!

Distribuie pe:

Un proiect de lege adoptat recent de Camera Deputaţilor prevede că toţi medicii de familie vor putea să îşi continue activitatea, la cerere, după ce împlinesc vârsta de pensionare. Până acum, doar medicii de familie din mediul rural beneficiau de această facilitate.

Conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, vârsta de pensionare a medicilor este de 65 de ani, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.

În expunerea de motive, iniţiatorii au arătat că deficitul de doctori este o problemă la nivel naţional, indiferent de mediul de activitate, astfel că discriminarea medicilor de familie din mediul urban trebuie eliminată: „Ţinând cont că deficitul de medici nu este numai în mediul rural, ci şi în mediul urban, mai ales în oraşele mici, şi că acest deficit se va accentua, propunem modificarea legii în sensul de a permite şi medicilor din mediul urban să beneficieze de aceleaşi condiţii ca cei din mediul rural. Această schimbare va asigura un acces uniform, la nivel naţional, la serviciile medicilor de familie".

Pentru a intra în vigoare, noul act normativ trebuie să fie promulgat prin decret prezidenţial şi publicat în Monitorul Oficial. 

Lasă un comentariu