Semnal civic - Case sociale în mediul rural

Distribuie pe:

Parlamentarii UNPR au iniţiat un proiect de lege privind instituirea programului „Case sociale în mediul rural", prin care autorităţile locale vor putea da în folosinţă, cu titlu gratuit, pe o perioada de 5 ani, locuinţe sociale familiilor defavorizate.

Vor putea beneficia de acest program:

- persoanele şi familiile evacuate sau care urmează a fi evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari; tinerii proveniţi din instituţiile de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani; familiile care au cel puţin trei minori în întreţinere; familiile care au un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul salariului minim brut pe ţară, garantat în plată, anterior lunii în care se repartizează locuinţa; invalizii de gradul I şi II; persoanele cu handicap; pensionarii; veteranii şi văduvele de război; beneficiarii legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii din Revoluţia din decembrie 1989. Locuinţele sociale achiziţionate de către unităţile administrativ-teritoriale din zonele rurale prin acest program nu vor putea fi vândute sau închiriate, ele urmând a fi atribuite, cu titlu gratuit, pe baza unor criterii stabilite anual, către beneficiarii stabiliţi de lege. Finanţarea programului va fi asigurată de la bugetul local, în limitele prevederilor bugetare aprobate anual. Sper ca această nouă iniţiativă legislativă a UNPR să aducă un sprijin real persoanelor defavorizate din mediul rural şi să contribuie la estomparea diferenţelor de nivel de trai dintre sat şi oraş.

În perioada 20 mai - 31 mai, voi avea următorul program electoral:

Vineri, 20 mai, ora 18 - întrunire electorală la Iernut;

Marţi, 24 mai ora 18 - întrunire electorală la Reghin;

Joi, 26 mai, ora 18 - întrunire electorală la Târnăveni;

Vineri, 27 mai, ora 18 - întrunire electorală Ungheni;

Sâmbătă, 28 mai, ora 13 - întrunire electorală la Cheţani;

Marţi, 31 mai, ora 18 - întrunire electorală la Sighişoara.

Întrunirile au drept scop prezentarea programului politic judeţean al UNPR Mureş, precum şi analiza felului în care acesta este coordonat cu ofertele electorale progresiste din localităţile vizitate.

 

Lasă un comentariu