În viitor, acest oraș să nu mai fie împărțit în două! Din luarea de poziție a consilierului UDMR, dr. Benedek Istvan

Distribuie pe:

La ședința Consiliului Local municipal Târgu-Mureș, într-un gest de conștiință și onoare, dr. Benedek Istvan a pus degetul pe rană indicând care sunt problemele, cine și ce dezbină de mai bine de un sfert de secol orașul nostru. Felicitări pentru curaj și moralitate, domnule consilier! Iată ce le-a spus Benedek Istvan colegilor săi consilieri locali:

,,Stimați colegi, am fost consilier timp de 20 de ani, sunt unul dintre cei mai vechi consilieri din acest consiliu și am niște observații pe care cred că viitorul consiliu trebuie să la ia în seamă, pentru că dacă nu le ia, atunci tot o să rămână în această stuație. La ora actuală unde suntem? La ora actuală, orașul, ăsta este un merit al consiliului și al primarului, al viceprimarilor, s-a dezvoltat satisfăcător, chiar foarte bine în unele locuri, s-au realizat multe lucruri, dar în continuare această împărțire în două a orașului, eu vă sfătuiesc, nu poate să meargă mai departe. Timp de 20 de ani, câteodată mai tare, alteori mai puțin, am simțit întotdeauna că undeva sunt acei mari care în spatele consiliului iau hotărâri, consilierii primesc într-o parte și în cealaltă, niște indicații. Foarte bine. Dar ce vă spun eu, ca pe viitor, acest oraș să nu mai fie împărțit în două. În consiliu trebuie să fie niște oameni cu responsabilitate și cu realizări în spate. Nu poți să vii în consiliu că ești fără loc de muncă, sau să vii în consiliu că problema ta cea mai mare este să ținem ședința ca să primești 400 de lei. Nu poți să vii cu aceste idei în consiliu. Faci foarte rău pentru comunitatea care te trimite.

Eu sunt convins, spun și primarului, că din 2008, dacă noi, partea noastră, aici din oraș, și asta vă dau ca sfat pentru viitor, aveam propus un om pentru Primărie, pentru primar, care era agreat de toată lumea și vă spun un nume, cum era de exemplu Boloni Laszlo. Toată lumea avea un respect. A lucrat la echipa națională de fotbal, a făcut pentru țara asta ceva. Dacă în 2008 era propus, avea și vârsta respectivă, eu sunt convins vă spun, cunosc foarte bine, sunt medic, eu am consultat 200 de mii de bolnavi. Când vine în fața mea, eu citesc de pe față. Credeți-mă că se putea ajunge mult mai repede la un consens și orașul acesta să nu fie mai departe împărțit în două. Dar până când în acest consiliu toată problema era, lupta între Florea și Borbely, deși orașul avea niște proiecte foarte importante de realizat, nu puteai realiza nimic. Asta nu se poate duce mai departe. Eu vă spun din experiența mea și dacă vreți puteți să luați exemplu. Eu am făcut o policlinică cu 40 de medici și 50 de asistente. Nimeni nu a venit pe capul meu, să mă ajute sau să-mi spună du-te mai încolo, sau de ce ai făcut. Eu am făcut un spital, un centru de transplant care este pe primul loc pe țară.

Nimeni nu a venit și întotdeauna am simțit acest respect din partea cealaltă. Au respectat că ai realizat ceva. Nu poți să aduci oameni de pe stradă, că mergeți în consiliu și apoi eu vă spun ce să faceți. Este o greșeală foarte mare, inadmisibilă, care nu poate să meargă mai departe. Eu spun acest lucru din interes pentru acest oraș. Eu sunt convins, dacă noi avem un candidat care se ocupă de vitorul orașului și are niște proiecte într-adevăr realizabile, și sper că candidatul nostru are, atunci poți să devii primar. Dacă nu are, numai spune că de ce faci asta, asta ai făcut rău, asta n-ai făcut bine, nu o să fie acel om niciodată primar.

Încă o dată vă spun, trebuie făcut pe viitor ceva în acest oraș să nu mai existe două entități așa cum stăm la ora actuală unul față de celălalt. Încă o dată vă spun, asta s-a interpretat de multe ori cum s-a vrut. Eu, dintre cei de la UDMR, am avut cele mai mari certuri cu primarul actual. Era la un moment dat, să ajungem la bătaie. Dar era medic și știa ce calități am eu, ce fac eu, și m-a apreciat. Și asta am simțit și am putut să rezolv niște lucruri. Interpretarea care a fost: te-ai vândut la Florea, mergi la cină la Florea în fiecare zi. Este un lucru extraordinar de jenant, urât și pe viitor eu cred că așa ceva nu este voie să se întâmple. Dacă așa mergem, astăzi avem 130 mii de locuitori, peste 10 ani o să avem 100 de mii și la un moment dat, 50 de mii. Un oraș nu se poate dezvolta cu un Consiliu și o Primărie, și primarul, sigur că avea niște lucruri pozitive. Dar nu. Și acum am auzit că sunt niște lucruri: hai să nu votăm ca să nu meargă! Nu pentru el face, ci face pentru oraș. Și ce face rău, și aia face pentru oraș, și ce a făcut bine, aia trebuie recunoscut. Vă urez toate cele bune, dar asta era obligatoriu să spun. Pentru că așa, mai departe acest oraș nu poate să meargă."

Orice comentariu îl considerăm de prisos!

Lasă un comentariu