Însărcinat cu autonomia al Guvernului Orbán a cerut vot etnic la Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Cotidianul de limbă maghiară „Nepujsag" ne informează în numărul său de azi că, luni seara, a avut loc lansarea cărții despre viața lui Kiraly Karoly și că la acest eveniment a participat și Szili Katalin. Doamna în cauză este nimeni alta decât oficialul Ungariei, reprezentanta Guvernului Orban, însărcinată cu coordonarea elaborării conceptelor de autonomie a minorităților maghiare din țările învecinate Ungariei. Prim-ministrul Viktor Orbán a numit-o recent pe Szili Katalin, fost președinte al legislativului maghiar, în funcția de însărcinat al Guvernului.

La Târgu-Mureș, Szili Katalin a declarat următoarele: „Legat de alegerile care vor avea loc duminică, doar atâta pot să vă spun: să mergeți la vot pentru ca orașul să aibă un primar care-i ajută pe maghiari"- a afirmat Szili Katalin. (…) Cetățenii români, precum și celelalte etnii care compun pluricultural și armonios municipiul Târgu-Mureș, se pare că nu prezintă niciun interes pentru oficialul ungar. Se confirmă, încă o dată, dacă mai era cazul, interesul Ungariei pentru alegerile electorale din Târgu-Mureș, corelative proiectului pentru autonomia pe criterii etnice, obiectiv vădit care face parte din politica externă de stat a Ungariei.

Dovada că autonomia maghiară din România e teleghidată de Budapesta

Recent, prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, a numit-o pe Szili Katalin, fostul președinte al legislativului maghiar, în funcția de însărcinat al Guvernului, ...

Vizualizare pe www.paginaeur...

Examinare după Yahoo

Lasă un comentariu