Concediul de odihnă nu va mai fi condiţionat de durata concediilor medicale sau fără plată!

Distribuie pe:

În şedinţa de miercuri, 8 iunie 2016, Guvernul a revizuit HG nr. 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare.

Astfel, salariaţii amintiţi vor beneficia de concediul anual de odihnă anual chiar dacă au lipsit de la serviciu un întreg an calendaristic, fiind în concedii medicale sau în concedii fără plată.

În cazul în care perioadele de concedii medicale şi de concedii fără plată au fost de 12 luni sau mai mari şi s-au întins pe doi sau mai mulţi ani calendaristici consecutivi, salariaţii au dreptul la un singur concediu de odihnă, acordat în anul reînceperii activităţii, în măsura în care nu a fost efectuat în anul în care au lipsit de la serviciu.

„Prin modificările adoptate, România pune în aplicare dispoziţiile articolului 7 din Directiva 2003/88/CE privind anumite aspecte ale organizării timpului de lucru.

Comisia Europeană, prin Scrisoarea de punere în întârziere-încălcare nr. 2013/4233, consideră că legislaţia naţională din Codul Muncii din România şi din HG 250/1992 nu este compatibilă cu articolul 7 din Directiva 2003/88/CE şi a invitat Guvernul României să prezinte observaţiile necesare. Urmare a acestei solicitări, România a realizat demersurile legislative de modificare şi completare a Legii nr. 53/2003 (Codul Muncii), republicată, cu modificările şi completările ulterioare", îşi motivează Guvernul măsurile adoptate. 

Lasă un comentariu