Târgumureşeanul Gabriel Luca, dublu campion naţional de Taekwondo în 2016

Distribuie pe:

Sportivul Gabriel Luca, 16 ani, a cucerit două titluri de campion naţional la Campionatele Naţionale de Taekwondo WTF pentru seniori şi juniori, desfăşurate la Constanţa (7-8 mai 2016). Primul l-a obţinut în competiţia de juniori, la categoria plus 78 kg, iar cel de-al doilea l-a câştigat în concursul de seniori, la categoria minus 80 kg (ambele la luptă). Deşi este o performanţă importantă, ceea ce m-a surprins la Gabriel este modestia nestudiată, o cuminţenie şi o seriozitate pe care orice antrenor şi-ar dori-o. Vorbeşte rar, calm, fără exagerări, atât când vine vorba de medalii cât şi de adversari. Totul i se pare un dat firesc, etape pe care trebuie să le parcurgă pentru perfecţionare. Gabriel s-a născut pe 18 iunie 1999 în Târgu-Mureş şi este elev la Colegiul „Economic" din Târgu-Mureş. A început să practice Taekwondo în anul 2008, iar în prezent este legitimat la Clubul Xploziv TKD Team Târgu-Mureş, unde activează sub îndrumarea antrenorului Octavian Bîgu. În toţi aceşti ani sportivul târgumureşean a obţinut o serie de performanţe notabile, adunând în visteria sa multe medalii şi trofee. Gabriel Luca ne-a oferit un scurt interviu:

De ce Taekwondo?

Am ales acest sport deoarece am văzut o demonstraţie a acestei ramuri sportive şi eram curios să aflu mai multe despre Taekwondo.

Care a fost cea mai tare competiţie la care ai participat?

Participarea la Campionatul European de Taekwondo, care a avut loc în Letonia, anul trecut.

La ce concurs ai luat prima ta medalie? Cum te-ai simţit?

Prima medalie am câştigat-o la primul meu concurs, respectiv locul I la Cupa Feteşti din anul 2008.

Care sunt cele mai importante trofee cucerite?

Pot spune că toate au o importanţă aparte, dar menţionez faptul că am obţinut de şase ori titlul de campion naţional, am devenit campion balcanic în anul 2013, la Muntenegru, şi am câştigat Cupa României de două ori. Bineânţeles mai există şi multe alte trofee, medalii şi cupe câştigate în toţi aceşti ani.

La ce concursuri aveai cele mai mari emoţii?

Niciun concurs nu seamănă unul cu celălalt, dar la competiţiile de peste hotare este mult mai greu şi ai cele mai mari emoţii.

Cine te susţine cel mai mult în practicarea acestei ramuri sportive?

Pot spune că în primul rând părinţii, iar apoi antrenorul meu.

Ai fost vreodată „invidios" pe ceilalţi copii pentru faptul că îşi petreceau după-amiezile sau vacanţele la joacă, iar tu în sala de antrenament?

Nu, pentru că îmi face plăcere să fac sport, iar vara cantonamentele însemnau şi distracţie, nu doar muncă.

Mai practici şi alte sporturi?

În timpul liber, şi de plăcere, mai practic şi înotul.

Există şi satisfacţii materiale în acest sport?

Din păcate nu, până la această vârstă, însă poate pe viitor vor fi.

Cum împaci şcoala cu sportul?

Destul de bine.

Planuri de viitor...

Ca orice sportiv îmi doresc să particip la cât mai multe competiţii în ţară şi peste hotare. De ce nu şi la un Campionat Mondial de Taekwondo.

Lasă un comentariu