Elevi mureşeni… „nebuni după natură"!

Distribuie pe:

Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza" din Târgu-Mureş se numără printre câştigătorii concursului „Şcoala mea se adaptează", festivitatea de premiere fiind organizată marţi, 7 iunie, de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu. A fost celebrată, astfel, Ziua Mondială a Mediului, plasată, în acest an, sub deviza „Nebuni după natură".

La concurs au participat nouă instituţii de învăţământ din municipiile Sibiu, Braşov şi Târgu-Mureş, ai căror elevi au amenajat sau reabilitat spaţiile verzi din incinta şcolilor în care învaţă, plantând arbori, arbuşti şi plante autohtone. În acest scop, concurenţii au beneficiat de o sumă de maxim 500 de lei, acordată din bugetul proiectului „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă".

Plasaţi pe locul al doilea pe podiumul câştigătorilor, copiii de la Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza" au fost premiaţi cu o staţie meteo în scop didactic.

„Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un îndemn de a acţiona unitar pentru protejarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare. În agenda de celebrare a evenimentului am inclus activităţi educative care să contribuie la promovarea princi-piilor ecologice şi dezvoltării durabile, în scopul asigurării unui viitor prosper şi sigur din punct de vedere ecologic", a afirmat Ionel Stelian Naicu, directorul executiv al APM Sibiu", citat de Melinda Dragomir, ofiţer comunicare proiect.

„Suntem extrem de bucuroşi pentru rezultatul obţinut la acest concurs. Este o realizare pe care o datorăm, în primul rând, coordonatoarei întregii acţiuni, dna profesoară de biologie Domokos Erzsebet, cea care a înscris şcoala în proiect, s-a implicat în realizarea lui, prin procurarea unor soiuri de plante autohtone şi amenajarea, împreună cu elevii, a unui spaţiu verde în curtea şcolii, făcând faţă, cu succes, iată, exigenţelor juriului de la APM Sibiu, venit nu o dată la faţa locului pentru a verifica autenticitatea şi originalitatea proiectului nostru, pe tot parcursul derulării lui", ne-a declarat dna prof. Olga Atomei, directoarea Şcolii Gimnaziale „Al. I. Cuza".

Proiectul „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă" este finanţat prin Granturile SEE 2009-2014 (asi-gurate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia) şi are ca obiectiv general reducerea vulnerabilităţii umane şi a ecosistemului la schimbările climatice. 

Lasă un comentariu