O PREMIERĂ TÂRGUMUREŞEANĂ

Distribuie pe:

În seara zilei de 9 mai 2016, în Ziua Eroilor români, din iniţiativa Combinatului Chimic Azomureş din Târgu-Mureş, la fosta Fabrică d Materiale Fotosensibile, o întreprindere în conservare din anul 2003, a avut loc o premieră. La finalul premierei am purtat un scurt dialog cu Ovidiu Maior, purtătorul de cuvânt al societăţii organizatoare.

- Am organizat un concert de muzică clasică împreună cu partenerii noştri de la „Academia Sighişoara", Asociaţia „Cultura Viva", care organizează Festivalul Sighişoara, o expoziţie din colecţiile private ale următorilor artişti plastici: Incze Istvan, Gheorghe Olariu, Aurel Ciupe şi Vasile Mureşan, şi o expoziţie de fotografii din Arhiva Naţională de Presă AGERFRES. La acest eveniment au luat cuvântul Mihai Aniţei, director general AZOMUREŞ, Excelenţa Sa Jean Hubert Lebet, ambasadorul Elveţiei în România, Alexandru Gipoi, director general AGERPRES, Alexandru Gavrilovici din partea „Academiei Sighişoara".

- Cum s-a intitulat programul de muzică clasică cu nominalizarea celor cere au concertat în faţa unui public de peste 150 de persoane?

- Tema programului de muzică clasică a fost „George Enescu-Bartok Bela interferenţe". Au prezentat Alexandru Gavrilovici (vioară), Elveţia, Andreea Duca (vioară) Spania, Stephane Giampellegrini (violoncel), Luxemburg, Aurelian Băcan (clarinet), România şi Cvartetul de coarde „Arcadia" România. .Muzica a aparţinut compozitorilor: George Enescu, Artur Honegger, Kovács Bela, Johannes Brahms, W. A. Mozart şi Bartok Bela.

- Ce veţi mai organiza într-un viitor în această unitate în conservare?

- Spaţiul să fie dat comunităţii târgumureşene, comunităţii economice în ideea de a reînvia din punct de vedere economic această platformă industrială de aproape 7 hectare.

- Vă mulţumesc pentru precizări şi vă urez succes şi pe mai departe.

Mai facem precizarea că la această premieră organizată de către Combinatul Chimic AZOMUREŞ din Târgu-Mureş a participat şi dr. Lucian Goga, prefectul judeţului Mureş.

Lasă un comentariu