Persoanele singure consumă cea mai mare cantitate de carne!

Distribuie pe:

Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), în anul 2015, românii au consumat, lunar, în medie, 3,39 kilograme de carne proaspătă, iar dacă se adaugă şi preparatele din carne, cantitatea ajunge la 4,49 kilograme lunar pentru o persoană, respectiv 53,9 kg/persoană într-un an.

INS precizează că gospodăriile formate dintr-o singură persoană au cel mai bogat consum de carne (6,29 kilograme de carne proaspătă şi preparate, lunar, pentru o persoană).

În ceea ce priveşte consumul de lapte, acesta a fost, anul trecut, de 5,76 litri/persoană, lunar. Cel mai mare consum de lapte s-a înregistrat în gospodăriile de pensionari (6,26 litri/persoană), iar cel mai scăzut, în cele de şomeri (4,77 litri/persoană). În gospodăriile din mediul rural, s-au consumat 5,98 litri/persoană, iar în cele din mediul urban - 5,57 litri/persoană. Şi în cazul consumului de lapte, în gospodăriile formate dintr-o singură persoană, se înregistrează cel mai mare consum (7,57 litri/persoană lunar).

Tendinţa se păstrează şi în cazul consumului de brânzeturi şi smântână, acesta fiind mai ridicat în gospodăriile de pensionari (1,39 kg/persoană) şi mai scăzut la cele de şomeri (0,96 kg/persoană). 

Lasă un comentariu