BISERICA, FAMILIA ŞI ŞCOALA

Distribuie pe:

Duminică, 3 iulie 2016, comunitatea parohială a Parohiei Ortodoxe Române „Sf. Ştefan" din comuna Cristeşti, pe lângă bucuria comuniunii euharistice prilejuită de oficierea Sf. şi Dumnezeieştii Liturghii, a trăit şi un alt moment de bucurie duhovnicească.

Acest moment a fost dedicat celor două doamne, Pol Nicoleta şi Fărcaş Mariana, care au fost felicitate şi au primit mulţumirea întregii comunităţi pentru cei 41 de ani de carieră (1975 - 2016) ca şi educatoare în comuna noastră.

Generaţii întregi, începând cu copiii născuţi în anii 1971-1972, şi-au început viaţa de „grădinari" sub oblăduirea celor două educatoare. Au avut bucuria a învăţa şi pe copiii celor pe care i-au avut în primii ani ai carierei.

Nici noi, comunitatea religioasă românească din Cristeşti, nu puteam să nu le mulţumim pentru ceea ce au făcut pentru noi. De aceea, într-un cadru festiv, au primit din partea noastră mulţumirile şi aprecierile noastre, o icoană argintată a Maicii Domnului, care să le ocrotească în restul vieţii lor, o carte duhovnicească „Limonariul", pentru bucuria sufletului lor, o diplomă de aleasă cinstire ca şi „ctitor de suflete", şi un buchet de flori - simbol al tinereţii.

Emoţiile celor două au fost pe măsura surprizei pe care noi am pregătit-o, lacrimile lor fiind o confirmare a faptului că indiferent de vârstă lucrurile frumoase îl copleşesc pe om.

Le asigurăm că şi de acum înainte le vom purta în rugăciunile noastre, iar cei pe care i-au învăţat primele taine ale şcolii nu le vor uita şi le vor purta peste tot cu ei.

Vă mulţumim doamnelor Nicoleta şi Mariana, vă dorim să aveţi o pensie cu multă bucurie în suflet şi să vă bucuraţi de aici înainte de roadele pe care le veţi culege din ceea ce aţi semănat în sufletele sutelor de copii pe care i-aţi educat.

Se împlineşte aici faptul ca cele trei instituţii capitale ale unei societăţi sănătoase: Biserica, Familia şi Şcoala nu pot exista una fără alta şi doar conlucrând pot să asigure un viitor solid şi sănătos unei naţiuni.

Cu mult respect şi apreciere vă binecuvântăm în Hristos Domnul nostru!

LA MULŢI ŞI FERICIŢI ANI!!!

Lasă un comentariu