Până în 30 iulie 2016, SE DISTRIBUIE TICHETELE „EURO 200" PENTRU ELEVI ŞI STUDENŢI

Distribuie pe:

În şedinţa de miercuri, 6 iulie 2016, Guvernul a aprobat modelul bonului valoric de care vor beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie. Bonul reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200 de euro şi este destinat achiziţionării de calculatoare.

Din motive de securitate, în fiecare an, culoarea fundalului şi seria bonului valoric sunt modificate, astfel că, pentru acest an, Guvernul a decis ca tichetele să aibă culoarea verde deschis.

Distribuirea bonurilor pentru achiziţionarea de calculatoare are termen-limită data de 30 iulie,

iar achiziţia propriu-zisă se va putea face până la 31 august.

Pentru acest an, bugetul alocat pentru derularea programului „Euro 200" este de 15 milioane de lei, pentru un număr total de 12.024 de beneficiari (elevi şi studenţi).

Reamintim că sprijinul financiar este alocat pentru achiziţionarea de calculatoare cu următoarea configuraţia minimă recomandată: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM şi 250 GB hard-disk, software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus.

În cei 11 ani de aplicare a programului „Euro 200" au beneficiat de acest sprijin 293.373 de elevi şi studenţi. 

Lasă un comentariu