„Finding Dori" / „În căutarea lui Dory", la cinema „Arta"!

Distribuie pe:

Am găsit, inițial, recomandarea pe pagina Fb a actriței Mihaela Rădescu. Așa că, de la reușita paradă din centru a sărbătoririi Zilei Drapelului, am ajuns la film, atunci, iar acum văd că se reia pe ecranul de la „Arta", în tridimensional.

Dory este un pește albastru, inteligent, cu o personalitate optimistă. Ea suferă de pierderi de memorie pe termen scurt, lucru care, de obicei, nu-i tulbură atitudinea jovială, până în momentul în care își dă seama că a uitat ceva foarte important, propria familie. Practic, este continuarea de la celebrul „Finding Nemo".

Vocea lui Dory este a renumitei actrițe Anca Sigartău, asistenta profesorului Vlad Rădescu, de la Universitatea „Spiru Haret", care a avut amabilitatea să mă primească la un curs deosebit și să mă invite la spectacolul „Maitreyi", după Mircea Eliade, în care a jucat alături de un alt profesor iubit de toți studenții, Doru Ana.

În filmul „Finding Dory" am recunoscut și vocea regretatului Mircea Albulescu. Apar morse, foci, tot felul de animale marine, filmul este foarte colorat, un deliciu.

În calitate de spectator, Alexandra Dan opinează că nu este chiar atât de bun ca și „Finding Nemo". Totuși, filmul merită văzut, fiindcă subiectul este același, cum o făptură atât de mică și vulnerabilă ca un peștișor trece prin mări și oceane pentru a-și regăsi familia, ajutată de caracatițe, meduze și tot regnul... înotătoarelor. Doar... continuă să înoți - „just keep swimming", este îndemnul filmului, absolut adorabil!

Lasă un comentariu