Ne scriu cititorii - GOANA DUPĂ PUTERE

Distribuie pe:

Incredibil, dar adevărat! Doi puternici ai zilei din PSD au reuşit să pună la pământ zece politicieni mureşeni, cu ocazia constituirii majorităţii în Consiliul Judeţean. Culmea este că niciunul dintre cei doi nu este din Târgu-Mureş. Unul este stăpân pe mai multe avuţii din judeţ şi nu-i pasă de târgumureşeni, iar celălalt este sudist şi habar nu are de problemele specifice din Ardeal.

Îmi amintesc de anii 1949 - 1950, când lucram zi lumină pe şantierele ţării, în timpul satisfacerii stagiului militar. Eram tineri din toată ţara - ardeleni, moldoveni şi olteni, cei din urmă fiind şi cei mai îndrăzneţi. Când aflau că noi suntem din Ardeal, întrebau în glumă: „Bă, fir-aş al dracu', dar unde mai e şi Ardealul ăsta? E în România?"

Aşa şi domnii de la PSD - unul şef pe judeţ, celălalt şef pe ţară. Numai că ei nu au glumit, ci, pentru putere, au dat mâna cu UDMR, uitând că judeţul Mureş face parte din România şi uitând (sau, poate, aprobând) scandările împotriva românilor la marşul secuiesc.

Până acum, am votat şi am susţinut acest mare partid de stânga, PSD, considerând că, din când în când, se mai gândea şi la noi, oamenii de rând, dar de acum înainte a pierdut votul meu. Să-l voteze UDMR!

De altfel, privind în urmă la cei 26 de ani trecuţi de la Revoluţie, îmi dau seama că, într-un fel sau altul, în România mereu s-au jucat ceardaşul şi căluşerii.

 

Lasă un comentariu