Consilier local mureşean, în conflict de interese administrativ şi penal

Distribuie pe:

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a găsit în conflict de interese administrativ şi penal pe Dumitru Feier, consilier local al comunei Ceuaşu de Câmpie şi fost viceprimar al comunei, în perioada 2008 - 2016.

Conform ANI, în perioada exercitării funcţiei de viceprimar, Dumitru Feier a semnat acte administrative (referate de necesitate şi ordine de plată), ce au produs un folos material în cuantum de 544.196,98 lei pentru fiul său, în baza contractelor comerciale de prestări de servicii şi furnizare de produse cu S.C. Trafimex S.R.L. (societate comercială la care fiul său deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator).

De asemenea, persoana evaluată a participat la deliberarea şi adoptarea de hotărâri emise de Consiliul Local Ceuaşu de Câmpie în cadrul cărora nu a anunţat la începutul dezbaterilor interesul personal pe care îl avea şi nu s-a abţinut de la vot.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Dumitru Feier a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Până acum, Dumitru Feier nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Lasă un comentariu