Ansamblul folcloric „Cununa Călimanilor", din Deda, la Festivalul Internațional „Ohrid"

Distribuie pe:

În perioada 14 - 18 iulie 2016, Ansamblul folcloric „Cununa Călimanilor", din Deda, a participat la manifestarea anuală organizată de IFFOM (Festivalul Internațional de Folclor „Ohrid" - Macedonia), doamna Lucreția Cadar, primarul reales al comunei, fiind invitat special.

Manifestarea a durat 5 zile, perioadă în care, pe lângă spectacole, s-au efectuat vizite și s-au creat noi relații de colaborare, nu numai cu Macedonia, ci și cu alte țări participante.

Diversitatea culturală este înmănunchiată la Ohrid în festivaluri internaționale ce se organizează de-a lungul întregului an, Ohrid fiind parte din patrimoniul UNESCO, dăinuind de peste 3000 ani. Este considerat Ierusalimul Balcanilor, cu cele 365 biserici și alte importante vestigii istorice care, împreună cu lacul Ohrid, sunt vizitate anual de sute de mii de turiști din întreaga lume.

Dansatorii români din Deda au fost aplaudați de sute de spectatori prezenți în centrul Ohridului. Parada ansamblurilor folclorice din țările participante a umplut orașul de culoare și a fascinat privirile tuturor. Portofoliul tinerilor dansatori de pe plaiul mureșean s-a mai îmbogățit cu o diplomă și cu alte premii binemeritate, dl Vasile Gabor, directorul artistic, fiind un recunoscut profesionist al dansului popular autentic din zona Mureș.

Lasă un comentariu