SOLI MUREȘENI AI MUZICII POPULARE

Distribuie pe:

Un grup de soliști și dansatori din Târgu-Mureș, sub conducerea lui Ioan Ungur, în cadrul Marelui Centenar, au fost invitați de către familiile Sorin Cotoi și Rad Remus pentru a prezenta un program de cântece și dansuri populare românești, cu prilejul primului festival al românilor din localitatea germană Quakenbrück.

Acest oraș are în jur de 3.000 de locuitori care au hotărât să realizeze un festival, prima ediție, cu muzică și dansuri numai românești. Așadar, soliștii de muzică populară care au făcut această vizită, la invitația celor două familii din Germania, au fost Dorina Oprea, Ion Șumandea, Petru Radu, Avram Carina, Dragomir Raita, Andrada Cujbă, cât și cele cinci perechi de dansatori. Ei au fost acompaniați de instrumentiștii Ioan Suciu, Vasile Manoilă, Felix Romanța și Alexandru Bentea. Cu această ocazie, soliștii mureșeni au prezentat două spectacole de muzică și dansuri populare, în zilele de 1 și 2 septembrie 2018, apoi cei patru instrumentiști au prezentat publicului, la cele două spectacole, câte două piese muzicale.

La spectacolele prezentate de românii din Târgu-Mureș au participat atât primarul localității, cât și viceprimarul, dar și alți lucrători ai administrației locale, cât și locuitori ai așezărilor învecinate.

Prestația artiștilor mureșeni s-a bucurat de un succes deosebit și a fost aplaudată la scenă deschisă.

Lasă un comentariu