REQUIESCAT IN PACE - Casa Regală anunță programul funeraliilor Reginei Ana a României

Distribuie pe:

Marți, 9 august 2016, la ora 15.15, sicriul cu corpul neînsuflețit al Reginei Ana va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu mașina la Castelul Peleș, publicul neavând acces la eveniment, se arată într-un comunicat dat publicității, ieri, de Casa Regală.

Până miercuri, 10 august, ora 18.30, sicriul va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș, timp în care Custodele Coroanei și Familia Regală vor fi prezenți la Sinaia.

Miercuri, 10 august, sunt programate, pe intervale orare, vizitele oficialităților pentru a transmite condoleanțe la Castelul Peleș. Publicul și presa nu vor avea acces în Holul de Onoare pe durata șederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia.

În aceeași seară, sicriul va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal din Capitală. Ceremonia va avea un caracter privat.

În zilele de 11 și 12 august, între orele 8 și 22, cei care vor dori să depună flori la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal, fiind rugați să se prezinte în ținută corespunzătoare, în culori închise, să nu poarte genți sau bagaje voluminoase, să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani, să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile sau alte aparate electronice și să aibă asupra lor un document de identitate.

Fotografierea și filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei, se precizează în comunicatul dat publicității de Casa Regală. De asemenea - se mai arată în document -, nimeni nu va depune, personal, coroane de flori la catafalc, acestea urmând a fi așezate în grădina din fața Palatului Regal sau pe trotuarul din fața grilajului Palatului, în prezența personalului Casei Majestății Sale, care va îndruma publicul participant.

Sâmbătă, 13 august, la ora 10.55, sicriul cu corpul neînsuflețit al Reginei Ana va fi așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal, unde va avea loc o ceremonie religioasă. Accesul publicului în Piața Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanți. La ora 11.30, sicriul va fi așezat în mașina mortuară, cortegiul funerar deplasându-se, cu viteză redusă, pe traseul Piața Palatului Regal - Bulevardul Magheru - Piața Romană - Piața Victoriei - Bulevardul Aviatorilor - Piața Charles de Gaulle - Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf nu va avea loc nicio oprire și nu se va oficia o slujbă religioasă.

De la Arcul de Triumf, Cortegiul funerar va continua traseul, cu viteză obișnuită, către Curtea de Argeș, neoprindu-se, de-a lungul călătoriei, dar încetinind viteza în localități.

Sâmbătă, 13 august, la ora 15, va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana, în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeș. Ceremonia va fi una privată, în prezența Familiei Regale a României și a membrilor Familiilor Regale străine. Publicul va avea acces în fața porții de intrare în Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Argeș.

Începând de ieri, 2 august, sunt deschise cărți de condoleanțe, la Castelul Peleș, la Palatul Regal (Calea Victoriei) și la Palatul Elisabeta. Ele sunt la dispoziția publicului timp de 40 de zile de la data decesului.

Regina Ana a României a murit luni, 1 august, la un spital din Elveția.

Lasă un comentariu