Stagiul Național de pregătire în Karate Kyokushin la Târgu Mureș s-a incheiat cu succes!

Distribuie pe:

În perioada 28-31 iulie, Târgu Mureș a fost gazda Stagiului Național de pregătire in Karate Kyokushin, ultima zi al acestuia fiind rezervată examenului de centură. Candidații pentru examenul de centura au fost evaluați de către Comisia Federației Române de Karate Kyokushin, si, în fucție de gradul dorit, au trecut diferite teste. De exemplu, pentru obținerea centurii negre și a gradelor de 2 sau 3 DAN, candidații au fost supusi unui test de tehnică, iar la final și-au demonstrat abilitățile de luptători impotriva a 30, 40 sau chiar 50 de adversari, în funcție de gradul dorit. Anul acesta stagiul de pregătire a reunit mai mult de 200 de sportivi de la cluburi din țară, dar și karateka din Ungaria și Polonia.

Participanții la stagiu au avut ocazia de a primi invățături în materie de arte marțile de la invitatul

Federației Române de Kyokushin, Shihan Keiji Sanpei 7 DAN ( Japonia). Shihan Keiji este dublu vicecampion la Campionatul Mondial de Karate Kyokushin in 1979 respectiv, 1984, iar în anul 1990 reușeste să treacă testul celor "100 de lupte consecutive", fiind printre primii 15 karateka care au incheiat acest test.

Importanța acestui stagiu este dată de faptul că reușeste să reunească în același spațiu practicanții de arte marțiale, dar are menirea, totodată, de a promova stilul karate Kyokushin și sportul în rândul populației.

Organizatorii stagiului, A.C.S. Kyo Fighters ( Senpai Cornel Șandor 2 DAN), doresc să multumească pentru ajutorul acordat în vederea realizarii evenimentului sportiv, președintelui C.S. Tiger Budo Tg. Mureș - Dumitru Pavel, Primăriei Târgu Mureș și Clubului A.S.A. Tg.-Mureș.

Lasă un comentariu