PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE

Distribuie pe:

PURANAS este o scriere din literatura veche a Indiei apărută în formă scrisă în veacurile III-V după Hristos, dar în formă orală este veche de peste un mileniu. INTUIȚILE PROFETICE din această carte se referă la modul în care se va încheia actualul ciclu al civilizației terestre. Iată o listă, selectivă, a simptomelor pe care le anunță textul puranic privind viitorul care e, acum, prezentul nostru:

1. „COEFICIENTUL DE URĂ din sufletul fiecărui om va cunoaște o alarmantă creștere. Oamenii vor deveni din ce în ce mai IRITABILI. Toate marile achiziții de cunoaștere vor fi deturnate spre scopuri impure, adică spre amplificarea răului. Se va înmulți numărul șefilor de stat de extracție joasă și de proastă calitate".

2. „LUCRĂTORII MANUALI și NEGUSTORIMEA vor fi înălțați la rang de intelectuali, iar INTELECTUALII VOR FI PUȘI ÎN CONDIȚII SUBALTERNE. Va avea loc, cu alte cuvinte, un destructurant amestec al castelor, o destrămare dramatică a ierarhiilor firești, o ireparabilă DEZORDINE SOCIALĂ".

3. „NECINSTEA va căpăta o răspândire fără precedent, la toate nivelurile. HOȚII VOR DEVENI LIBERI ȘI CINSTIȚI DE OAMENI".

4. „FEMEILE NU VOR MAI PUNE PREȚ PE PROPRIA VIRTUTE".

5. PROȘTII, IMPOSTORII, NATURILE RUDIMENTARE și GĂLĂGIOASE vor fi luați drepți înțelepți. OAMENII DREPȚI, DE BUNĂ CALITATE, VOR AVEA TENDINȚA DE A SE RETRAGE DIN VIAȚA PUBLICĂ. În piețe se va vinde mâncare gata preparată.

6. „LIMBILE VOR SĂRĂCI, VORBIREA SE VA TRIVIALIZA".

7. „Vor fi mai multe femei decât bărbați, vor prolifera asociațiile criminale, va crește mult numărul acelora care nu găsesc de lucru. Se vor răspândi, pretutindeni, BOLILE DE STOMAC. Se va extinde moda părului purtat în dezordine și se va generaliza starea de letargie, de lehamite, cu corolarul unei cronice incapacității de lucru. Vor apărea nenumărate ORGANIZAȚII RELIGIOASE NECANONICE, BLASFEMIA VA CONVIEȚUI CU FANATISMUL. Se va practica, pe scară largă, UCIDEREA FĂTULUI ÎN PÂNTECELE MATERN și se vor asasina direct sau simbolic EROII FIECĂREI COMUNITĂȚI. Deținătorii puterii nu o vor mai folosi în beneficiul popoarelor lor".

8. „DISCERNĂMÂNTUL (ca percepție a deosebirii dintre bine și rău) se va șubrezi, INSTITUȚIA RESPECTULUI va intra în derivă (vor fi respectați, preponderent, cei nedemni).

9. „VOR CÂȘTIGA TEREN NERUȘINAREA, CĂLCAREA CUVÂNTULUI DAT, INVIDIA. Între părinți și copii vor apărea obstacole greu de trecut, forța va prevala dreptății, ospeția va declina, VULGARITATEA, HOȚIA ȘI MINCIUNA VOR ÎMPÂNZI TOTUL".

Langa Purana, II, 39-40.

P.S CONTEMPORANII NOȘTRI AR PUTEA ÎMBOGĂȚII ACEST DIAGNOSTIC PRIN INFINITE AMĂNUNTE, EXTRASE DIN EXPERIENȚA COTIDIANĂ.

Sursa: Internet

 

Lasă un comentariu