În luna iulie 2016, ITM MUREȘ A APLICAT AMENZI DE PESTE 200.000 DE LEI

Distribuie pe:

În cursul lunii iulie 2016, specialiștii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș au efectuat 67 de acțiuni în domeniul relațiilor de muncă și 44 de acțiuni în domeniul securității și sănătății în muncă, ocazie cu care au fost identificate 24 de persoane care lucrau fără forme legale și 52 de persoane care prestau muncă nedeclarată.

Pentru neregulile constatate în domeniul relațiilor de muncă, inspectorii ITM au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, din care 30 de avertismente și 22 de amenzi, în cuantum total de 185.800 lei, dispunând și 241 de măsuri obligatorii.

În plus, potrivit doamnei Eva Man, inspector-șef, în perioada 28 - 30 iulie, ITM Mureș a participat la Campania Națională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor, precum și la Campania Națională de combatere a riscurilor de căderi de la înălțime și surpări de maluri pe șantierele fixe și mobile.

În domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii ITM au aplicat 10 avertismente și 3 amenzi, în cuantum total de 19.000 lei, domeniile de activitate verificate fiind transport, activități sportive și fabricarea utilajelor în industria textilă.

Totodată, au fost înregistrate 20 de sesizări care vizau nerespectarea unor clauze din contractele individuale de muncă, au fost avizate 14 dosare de cercetare a evenimentelor depuse de către angajatori și au fost comunicate 23 de evenimente, din care unul soldat cu un deces. 

Lasă un comentariu