Sprijin financiar pentru instituțiile culturale din județul Mureș

Distribuie pe:

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în ședința Executivului de zilele trecute s-a decis alocarea sumei de 218.495.733,92 de lei pentru 68 de teatre, opere și filarmonici din 45 de localități, care funcționează în subordinea autorităților locale din 32 de județe.

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit de la nivelul fiecărui județ, în perioada 1 august 2023 - 8 decembrie 2023, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante din județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea. În județul Mureș, Filarmonica de Stat Târgu Mureș a primit 6.219.989,03 de lei, Teatrului pentru Copii și Tineret “Ariel” i-au revenit 3.275.339,38 de lei, iar Teatrului Coregrafic “Bekecs” din Miercurea Nirajului i-au fost alocați 1.811.237,34 lei.

“Prin această măsură, venim în sprijinul unităților administrativ-teritoriale pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale este foarte importantă, dar care nu au capacitatea financiară de a susține toate cheltuielile legate de asigurarea funcționării și de continuarea investițiilor”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

Fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise către Ministerul Dezvoltării, până la termenul legal, de unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole, informează Serviciul Comunicare din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. (B.V.B.)

Lasă un comentariu