Un sfert dintre tinerii români nu are nicio ocupație!

Distribuie pe:

Din datele Biroului de statistică al Uniunii Europene (Eurostat), reiese că, la sfârșitul anului 2015, unul din patru tineri români cu vârsta cuprinsă între 20 și 24 de ani, adică peste 270.000 de persoane, nu era angajat și nici nu se ducea la școală sau la alte tipuri de cursuri de pregătire.

Astfel, la categoria de vârstă 20 - 24 de ani, 24,1 la sută dintre români nu au nicio ocupație, procentul înregistrând una din cele mai mari creșteri la nivelul Uniunii Europene. Comparația este făcută cu anul 2006, când doar 19 la sută dintre tinerii români nu aveau nicio activitate.

O explicație a acestui fenomen îi aparține lui Paul Pătrașcu, director în cadrul companiei japoneze de producție a componentelor auto Fujikura Automotive, companie cu 5.000 de angajați în România.

„Nu este vorba că nu îi angajăm, pentru că acești tineri și-ar găsi și mâine un loc de muncă dacă ar vrea cu adevărat. Ei sunt o categorie de tineri care, după ce au absolvit o formă de învățământ, se înscriu în sistemul de ajutoare sociale pentru a face rost de bani de buzunar, eventual pleacă o lună sau două la muncă în străinătate și se întorc înapoi fără se se angajeze, primind în continuare ajutoare sociale.

În acest moment, nu se poate vorbi de șomaj involuntar în România, pentru că oricine vrea un loc de muncă poate să lucreze, existând un mare deficit de personal", a declarat acesta, pentru zf.ro. 

Lasă un comentariu