Astăzi, DOLIU NAȚIONAL!

Distribuie pe:

„În data de 2 septembrie 2016, Drapelul României va fi arborat în bernă de către instituțiile și autoritățile publice, dar și la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ de orice grad, instituțiilor de cultură și misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări, autogări, precum și pe navele de orice fel și ambarcațiuni care navighează sub pavilion românesc, aceeași obligație revenindu-le și persoanelor fizice, prin arborarea Drapelului României la domiciliu sau la reședință.

Posturile naționale de radio și de televiziune, precum și instituțiile de cultură își vor adapta programul în mod corespunzător", a decis Guvernul.

Doliul național de astăzi este dedicat memoriei victimelor cutremurului produs în noaptea de 23/24 august în Italia, printre care s-au aflat și cetățeni români, precum și în semn de solidaritate cu poporul italian.

Seismul produs în centrul Italiei, cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, s-a soldat, până acum, cu 292 de morți, dintre care 11 români. 

Lasă un comentariu