Comuna DEDA, în sărbătoare

Distribuie pe:

În ziua de 3 septembrie 2016, cea mai frumoasă și mai importantă comună de pe Valea Mureșului Superior, Deda, a îmbrăcat straie de sărbătoare, organizând un eveniment cultural-artistic de mare amploare. Primăria și Consiliul Local Deda au organizat în ziua de sâmbătă, 3 septembrie 2016, evenimentul intitulat „Ziua Comunei Deda", care s-a dovedit a fi o sărbătoare a întregii comunități dedene, o manifestare a frumosului și o mărturie a tuturor elementelor valoroase. Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru mirific, pe malul drept al râului Mureș, între localitățile Deda și Filea, pe locul unde se desfășoară piața duminicală.

Programul cultural-artistic a început încă de la ora 13,00. În cadrul spectacolului au evoluat mai multe ansambluri de dansatori și soliști: Școala Generală Bistra Mureșului, care a prezentat un program de dans modern; solista Crăciun Miruna Elisabeta; Ansamblul „Csugo" - Aluniș; Ansamblul „Plaiuri Tulgheșene" din Tulgheș, Harghita; Ansamblul „Muguri și Mlădițe de Tezaur" din Beiuș, Bihor; Ansamblul „Mugurii Sărmașului" din Sărmaș, Harghita; solistul Darius Tamba; solista Anca Manoilă; solista Iulia Maier; Ansamblul „Cununa Călimanilor", juniori, din Deda; solista Ilinca Fărcaș; solista Larisa Cotoi.

Efectiv, deschiderea oficială a „Zilei Comunei Deda", a avut loc la ora 16,00, când a fost oficiată și o rugăciune de binecuvântare de către preoții Dumitru Fărcaș, Ionuț Cadar, Sergiu Andone, Gabriel Fărcaș. Au susținut alocuțiuni: Lucreția Cadar - primarul comunei Deda, senator Alexandru Petru Frătean, deputat Mircea Dușa, deputat Vasile Gliga. La eveniment au fost prezenți și Marius Lircă - primarul comunei Răstolița și Petru Vultur - primarul comunei Lunca Bradului. A avut loc cu acest prilej și decernarea titlurilor de cetățean de onoare al comunei Deda părintelui Dumitru Fărcaș și foștilor primari ai comunei, Ioan Ghidiu și Gavril Pașcan. A fost acordată și o diplomă pentru rezultate deosebite la învățătură, elevului Alexandru Jârcan din Bistra Mureșului, care a obținut nota maximă la testarea națională. Tot cu acest prilej, au primit diplome și au fost felicitate 15 familii din comuna Deda, care au aniversat 50 de ani de la căsătorie.

În cadrul programului, au mai evoluat: Ansamblul „Cununa Călimanilor", juniori, din Deda; solista Alexandra Stoica; solista Ionela Matei; Teodora Suciu; Ansamblul „Cununa Călimanilor" din Deda; solista Mădălina Mureșan. Pe scenă au urcat apoi și au oferit un recital deosebit îndrăgiții interpreți ai cântecului popular românesc: Cristian Pomohaci și Leontina Pop. Au mai evoluat în cadrul programului: solista Ilinca Fărcaș; solista Fărcaș Moldovan Ancuța; solista Daria Chirilesc; solista Alexandra Stoica. Merită semnalat aici recitalul extraordinar al doamnei Leontina Pop, atât de îndrăgita interpretă a cântecului popular românesc, care ridică muzica și cântecul la rang de artă.

Programul a continuat cu formația Haiducii, Sidonia Prodan, formația Mandinga, pentru ca evenimentul să se încheie târziu în noapte, cu un foc de artificii. Prezentatorul acestui eveniment a fost Alexandra Cotoi.

Cu siguranță, amfitrionul acestui eveniment a fost doamna Lucreția Cadar, primarul comunei Deda, care, în anii de când se află la conducerea acestei comunități, a transformat Deda într-o comună de talie europeană. Domnia sa este iubitoare de frumos și de tot ce este element de valoare. Dânsa întruchipează în persoana sa iubirea de oameni, în slujba cărora activează mereu, cu timp și fără de timp. În personalitatea domniei sale se îmbină armonios dragostea față de semeni, față de neam, de credință și de țară. În tot ceea ce face domnia sa se simte mâna unui profesionist, ambiția și perseverența ardeleanului care vrea sa-și ducă cu succes lucrul său la bun sfârșit.

Lasă un comentariu