La Târgu-Mureş, Ateliere gratuite Aptamil Junior IQ pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor

Distribuie pe:

Pe parcursul lunilor septembrie şi octombrie, la Centrul educaţional Montessori din Târgu-Mureş, strada Plutelor nr. 2, se desfăşoară proiectul Atelierele gratuite Aptamil Junior IQ pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor.

Proiectul, destinat părinţilor care au copii cu vârste cuprinse între 1 şi 3 ani, îşi propune să-i facă pe părinţi să privească noţiunea de „joacă/joc" dintr-o altă perspectivă, şi anume, ca pe un instrument de învăţare şi acumulare de cunoştinţe, care accelerează şi coordonează dezvoltarea abilităţilor şi a inteligenţei. Părinţii vor avea posibilitatea de a participa la discuţii cu specialişti în domeniu, de la care vor afla care sunt etapele de dezvoltare a creierului, ordinea dezvoltării diferitelor părţi ale acestuia şi care sunt acele jocuri ce stimulează curiozitatea copilului, capacitatea lui de a percepe lucrurile, de a se exprima verbal şi non-verbal etc.

Potrivit studiilor - arată organizatorii - părinţii ai căror copii au devenit, mai târziu, sclipitori, au pus în practică principiul conform căruia fiecare proces de învăţare, fiecare descoperire pe care o face copilul trebuie să treacă prin joc şi plăcere.

Proiectul se desfăşoară sub egida Nutricia (www.nutricia.ro), entitate cu o experienţă de peste 40 de ani în cercetarea laptelui matern, a nevoilor nutriţionale ale copiilor de vârstă mică.

Înscrierile se fac pe platforma www.ateliere.aptamil.ro, acolo unde este afişat şi programul atelierelor.

Lasă un comentariu