Investiție în eternitate…

Distribuie pe:

Un oarecare cetățean englez, devenit peste ani misionar în China, a lăsat următoarea istorie a convertirii lui: „Eram un mare necredincios, dar de la un timp am început a înseta după mântuirea mea. Într-o zi m-am dus la biserică cu gând de a vorbi cu cineva referitor la mântuirea mea. Am ajuns prea târziu, toți plecară acasă. Am mai găsit doar un cerșetor ce părea liniștit și fericit. Cum m-a văzut, cerșetorul a și început să-mi vorbească de Dumnezeu și de fericirea de a-i sluji Lui. Am rămas surprins ca un cerșetor să vorbească atât de bine despre Hristos și că este atât de fericit. De aceea, l-am întrebat:

- De unde atâta fericire la tine, un om lipsit de mijloace de trăi?

- De la Hristos, pe care îl mărturisesc zilnic oamenilor, a răspuns cerșetorul. Apoi cerșetorul a reluat: Primește-l și tu pe Hristos în sufletul tău și, mărturisește-L și tu oamenilor, și vei vedea ce fericire ai să primești.

Și declară omul:

- Am început să merg cu regularitate la Biserică, să citesc cărți sfinte și l-am primit încet pe Domnul Hristos în sufletul meu. Și atunci am început să vorbesc și altor oameni despre Iisus, iar pacea și bucuria au început să-mi inunde sufletul. Și, cum eram însetat de fericire, am plecat misionar în China. Pacea și fericirea mi-au inundat în așa fel sufletul și viața, că n-am mai simțit niciodată nicio tristețe.

Știți de ce sunt atât de mulți creștini triști? Pentru că nu se încred cu totul în Hristos și nu au curajul să-L mărturisească și altora. Noi, creștinii suntem chemați să ne încredem total în Hristos cel atotputernic, și să ne lepădăm total de Satana, de gândurile, vorbele și faptele lui; și, nu în ultimul rând, să-L mărturisim altora pe Hristos. Să vorbim despre Iisus, în casă, la birou, la atelier, oriunde.

Cineva îmi povestea că, atunci când este trist, deschide o discuție despre Iisus, cu cei din casă, cu cei de la serviciu, sau cu cei de pe stradă, și imediat bucuria îi coboară în suflet; ba, mai mult, cei cu care vorbește despre Iisus se luminează și ei la față.

Este o rețetă mereu valabilă și eficace. Încercați și dumneavoastră și veți cunoaște folosul și urcușul spre Dumnezeu!

 

Lasă un comentariu