TOT MAI MULȚI TINERI MOR DIN CAUZA CANCERULUI

Distribuie pe:

Cercetătorii italieni de la Institutul Național al Cancerului din Milano, citați de descopera.ro, atrag atenția că tot mai mulți adolescenți și tineri mor din cauza cancerului. Rata de supraviețuire în cazul unor tipuri de cancer, cum ar fi leucemia, este mult mai mică în rândul tinerilor decât în cazul copiilor, avertizează raportul specialiștilor.

„Diferențele între tumori, întârzierea în procesul de diagnosticare și lipsa studiilor clinice pe acest segment de vârstă sunt principalele cauze pentru această situație alarmantă.

În cadrul studiului, am analizat datele din 27 de țări, în urma cercetărilor efectuate pe 57 de mii de cazuri de cancer la copii, precum și alte 312 mii de cazuri de cancer în rândul adolescenților și tinerilor.

Rata de supraviețuire pe o durată de 5 ani a fost mai mare în rândul tinerilor și adolescenților, atingând 82%, comparativ cu rata de supraviețuire în cazul copiilor, de numai 79%, arată statisticile noastre.

Șansele de supraviețuire pe o perioadă de 5 ani, în funcție de tipul de cancer sunt: leucemie limfoidă acută: 56% la tineri, 85,8% la copii; leucemie mieloidă acută: 50% la tineri, 61% la copii; limfomul Hodgkin: 93% la tineri și 95% la copii; cancer cerebral: 46% la tineri și 62% la copii; sarcomun Ewig: 49% la tineri și 67% la copii; rabdomiosarcomul: 38% la tineri și 67% la copii; cancer osos: 62% la tineri și 67% la copii.

Vestea bună este că numărul de copii, adolescenți și adulți tineri care au supraviețuit cel puțin 5 ani după stabilirea diagnosticului a crescut în timp, în Europa. Cu toate acestea, am constatat că în cazul tipurilor de cancer de sânge, rata de supraviețuire în rândul adolescenților și tinerilor adulți este mai mică decât cea a copiilor", explică experții italieni.

Lasă un comentariu