Culori, imagini însuflețite pe pânză la LexArt - Vernisaj - Ivan Condurache Laurențiu

Distribuie pe:

O sărbătoare a sufletului devine momentul în care dăruirea, iubirea se revarsă și aduce cu sine sentimente plăcute, stare de bine și bucurii celor din jur. Prin pictură, artiștii prezintă realitatea prin prisma propriilor trăiri, propun o altfel de realitate, o realitate subiectivă care ridică întrebări și încearcă răspunsul într-o formă inedită. Laurențiu Ivan Condurache, un artist tânăr, ambițios, cu viziuni inspirate din suprarealism, metafizică, cubism și puțin expresionism, trimite la introspecție, folosindu-se de magia culorilor. Tematica propusă incită, iar curajul artistului de a o ascunde cu ajutorul tehnicii și a petelor de culoare aduce în prezent motive ancestrale, sporindu-le însemnătatea.

Născut în 29 septembrie 1980, în orașul Tecuci, județul Galați, Laurențiu Ivan Condurache a absolvit Liceul de Arte „Gheorghe Tătărescu" în anul 2000, a urmat cursurile Școlii militare de maiștrii militari și subofițeri „Ioan Vodă" din Sibiu, pe care a absolvit-o în anul 2003. Facultatea de Psihologie la Universitatea „Petre Andrei", din municipiul Iași a absolvit-o în anul 2008. De profesie psiholog, este membru al Asociației Artiștilor Plastici Mureș din anul 2016. A participat la expoziții colective în anul 1999 la Ministerul de Interne, în anul 2016, la Galeria de Artă „Unirea" din Târgu-Mureș, iar în anul 1999, a avut o Expoziție Personală la Ateneul Popular din Focșani. A participat la Tabere

de Pictură: în anul 1996 la Vrânceoaia, în județul Focșani, în anul 2016, la Sovata, la Casa Rădițoiu, și la 2 Mai - Mangalia.

LexArt, gazdă a multor activități culturale, a găzduit în data de 22.09.2016 și vernisajul Expoziției Personale de Pictură - Laurențiu Ivan Condurache. Vernisajul, rezultat în urma colaborării domnului Ilarie Gheorghe Opriș, președintele Asociației Artiștilor Plastici, și a domnului Liviu Robu, proprietar și gazdă a localului LexArt, a reunit oameni cu o pasiune comună: pictura. Domnul Liviu Robu, în calitate de gazdă, și-a arătat încântarea de a avea alături oameni de cultură, oameni care se încadrează perfect în LexArt, local cu un motto definitoriu: „arta de a te simți bine". Cu această ocazie, domnul Ilarie Gheorghe Opriș și-a exprimat bucuria de a avea alături, în cadrul Asociației Artiștilor Plastici Mureș, tineri ambițioși și talentați, cu putere de muncă, a felicitat și a mulțumit gazdei pentru atmosfera călduroasă și pentru inițiativă. Artista Cristina Petria a lăudat curajul pictorului de a atinge teme atât de complexe, a apreciat armonia subtilă a culorilor folosite, dar și rafinamentul compoziției.

Expoziția a întrunit un număr de 21 de lucrări, de măsuri impresionante, iar domnul Mihai Frunză, profesor de arte plastice la Colegul Național „Alexandru Papiu Ilarian", a prezentat-o, descriind-o publicului, ca o expoziție care are „lucrări elaborate cu propuneri plastice, cu tușe energice, îndrăznețe, pline de culoare, care recompune, regrupează cu tonuri optimiste universul, aducând motive ancestrale. Artistul nu renunță la imagine, iar culoarea care zburdă, recreează, repovestește, transmite celorlalți, și trebuie să o privim cu sufletul și cu rațiunea, deoarece artistul își pune întrebări".

Arta, un mod de manifestare a sufletului, devine pentru unii artiști un mod de viață, a crea, a se dedica creației dezvăluie un suflet neliniștit, într-o continuă căutare de sine, într-o continuă dorință de autodepășire. Laurențiu Ivan Condurache creează, aceasta este povestea vieții lui. Prin pictură, artistul prezintă într-o manieră nonconformistă iubirea față de semeni, față de origini, față de valorile cu care trebuie să ne urmăm viitorul. Felicitări!!!

 

Lasă un comentariu