Azi, 6 octombrie, ELITA INGINERIEI MONDIALE SE REUNEȘTE LA TÂRGU-MUREȘ!

Distribuie pe:

Doctor Honoris Causa pentru excelență în domeniul ingineriei

Facultatea de Inginerie a Universității „Petru Maior" din Târgu-Mureș organizează azi, 6 octombrie, la ora 9, ședința festivă a Senatului Universității, consacrată decernării titlului de Doctor Honoris Causa domnului academician prof. univ. dr. ing. DOREL BANABIC, președintele

  Secției de Științe Tehnice a Academiei Române, director al Școlii Doctorale a Facultății de Construcții de Mașini din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Înaltul titlu acordat reputatului om de știință și cercetător român reprezintă un semn de recunoaștere a excelenței sale științifice și profesionale în domeniul ingineriei, a contribuțiilor la dezvoltarea științei și tehnologiei, a cercetărilor aplicate, pentru promovarea excelenței în cultura și știința românească.

Manifestarea are loc în Aula Magna a Universității.

Conferința „Zilele Academiei de Științe Tehnice din România"

Azi, 6 octombrie, începând cu ora 10,30, Sala „Aman" a Hotelului Continental din Târgu-Mureș găzduiește festivitatea de deschidere a celei de a XI-a ediții a Conferinței „Zilele Academiei de Științe Tehnice din România", eveniment organizat de Facultatea de Inginerie a Universității „Petru Maior" din municipiu, în colaborare cu Asociația Generală a Inginerilor din România.

Manifestarea, susținută și cofinanțată de Primăria Târgu-Mureș, are ca temă principală „Orașul inteligent" și se bucură de prezența unor membri ai Academiei de Științe Tehnice din România și ai Asociației Generale a Inginerilor din România, cadre didactice din universități, cercetători, docto

  ranzi, masteranzi, specialiști din industrie. Totodată, evenimentul oferă posibilitatea unor companii multinaționale de prestigiu să-și prezinte cele mai recente cercetări în domeniu, concretizate în produse și servicii inovative, accesibile publicului larg.

Cele peste 70 de lucrări prezentate în cadrul conferinței (6-7 octombrie) abordează aspecte legate de problemele energetice ale orașului inteligent, mobilitatea, ingineria mecanică și construcțiile industriale, optimizarea în domeniul cercetării, probleme de mediu, tehnologii emergente, dar și problematici conexe ale orașului inteligent, legate de educație, cultură, management, economie.

„Interdisciplinaritatea în Inginerie - Inter-Eng 2016"

În seria manifestărilor științifice organizate de Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Petru Maior" din Târgu-Mureș, azi, 6 octombrie, se înscrie și Conferința Internațională „Interdisciplinaritatea în Inginerie - Inter - Eng 2016" , eveniment a cărui deschidere are loc în Aula Magna a Universității, la ora 10,30.

Ediția din acest an - informează organizatorii - se desfășoară în parteneriat cu Academia de Științe Tehnice din România și Egypt - Japan University of Science and Technology și reunește participanți din 15 țări de pe trei continente: Algeria, Austria, Bulgaria, Egipt, Franța, Finlanda, Germania, India, Malaezia, Maroc, Portugalia, Polonia, România, Serbia, Ungaria, specialiști din domeniul ingineriei și din comunitatea academică românească și mondială, precum și de la universitățile din Târgu-Mureș - Universitatea „Petru Maior", Universitatea de Medicină și Farmacie, Universitatea „Sapientia".

Pe durata a două zile, vor fi prezentate 143 de lucrări științifice, tema principală a conferinței fiind „Soluțiile inovatoare de inginerie verde, care cresc eficiența procesului tehnologic". 

Lasă un comentariu