ROMÂNII SCAPĂ DE BIROCRAȚIE!

Distribuie pe:

De marți, 4 octombrie 2016, cetățenii dispun de toate informațiile și modelele de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice, acestea fiind afișate din oficiu, în format electronic, pe edirect.e-guvernare.ro - punctul de contact unic electronic (PCUe) - se laudă Guvernul României.

În PCUe, disponibil pe adresa https://edirect.eguvernare.ro/SitePages/landingpage.aspx , se pot vizualiza și descărca informații cu privire la procedurile de obținere a unui anumit serviciu public, precum documentele necesare, timpul de soluționare, formularele și actele normative care reglementează procedura.

Platforma permite căutarea serviciilor pe domenii de activitate, pe profesii reglementate, dintr-o anumită zonă geografică, respectiv serviciile publice destinate unei persoane fizice sau juridice. Mai mult, anumite ministere au demarat deja procesul de transmitere a documentelor (solicitărilor) de către utilizator prin intermediul platformei, astfel încât acesta să nu mai meargă fizic la ghișeu pentru depunerea lor.

PCUe va conține formularele, procedurile și legislația actualizate, astfel încât nu va mai exista riscul de a merge la locul prestării serviciului și de a descoperi că mai trebuia adus un document care nu se regăsea pe pagina de internet a instituției.

În perioada următoare vor fi încărcate informațiile, iar utilizatorii vor putea să își exprime părerea cu   privire la funcționalitățile platformei, astfel încât aceasta să se adapteze nevoilor de interacțiune ale cetățenilor cu administrația publică.

Mai mult, interacțiunea cetățenilor cu reprezentanții instituțiilor se va face în timp real, prin confirmarea prin intermediul platformei a tuturor pașilor efectuați, atât de către cetățean, prin crearea unui cont personal, dar și din partea instituțiilor, prin confirmarea primirii mailurilor, a documentelor și a respectării termenelor legale de primire a unui răspuns.

Dorind să verificăm spusele Guvernului, am accesat platforma indicată și, într-adevăr, pe aceasta găsești tot ceea ce te interesează, dar... trebuie să ai răbdare. O primă sugestie pe care ne permitem să o transmitem este aceea ca instituțiile să fie afișate în ordine alfabetică, altfel căutăm acul în carul cu fân... 

Lasă un comentariu