Dascăli mureșeni: ALINA NĂSUI

Distribuie pe:

S-a născut la poalele munților Călimani, în defileul Mureșului, într-o mirifică localitate numită Stânceni, în ziua de 3 august 1971. Părinții, oameni simpli, au sprijinit-o să devină dascăl, visul ei de o viață. Este căsătorită, soțul fiind jandarm, iar Roxana-Maria, fiica, este studentă la Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universității ,,Transilvania" din Brașov.

A absolvit clasele I-VIII în anul 1986, la Școala Generală din Stânceni, apoi cursurile liceale la Toplița, în anul 1990, la Liceul Industrial, actualmente Liceul ,,Mihai Eminescu". După terminarea liceului, a suplinit o perioadă la Școala Generală din Stânceni. În anul 1998 a luat decizia de a se înscrie la Școala Postliceală de Psihopedagogie ,,Dimitrie Cantemir" din Târgu-Mureș, pe care a absolvit-o în anul 2001. Până în anul 2011, deci două decenii, a fost dascăl la Școala Gimnazială din Stânceni și la școlile Ciobotani și Meștera. Din 2011, își desfășoară activitatea la Școala Gimnazială din Lunca Bradului, nu departe de casă, unde a întâlnit un colectiv cald, care a ajutat-o să se integreze în viața școlii. A obținut titularizarea, apoi definitivatul (2003), gradul II (2007) și gradul I (2011). În prezent este studentă la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației.

La fiecare școală, a desfășurat o activitate intensă cu elevii, care au fost distinși la diferite concursuri, festivaluri și expoziții. Cele mai bune rezultate au obținut elevii: Bianca Peter, Cristina Sbanca, Cassian Ocneanu, Andrei Zobrinschi, Raluca Ujică, Bogdan Moldovan, Flavia Viga, Dragoș Covacs, Flavia Diac, Daniela Clinceag, Amalia Clinceag, Andreea Rus, Damian Cofari, Alexandra Zobrinschi, David Hasmășan etc.

A participat la simpozioane și a publicat articole în ziare și în revistele de specialitate ,,Didactica" și ,,Qedu".

Dăscălița Alina Năsui, speră ca în anii ce vor urma, să aibă sănătate și să obțină rezultate la fel de frumoase în profesia pe care a îndrăgit-o atât de mult, și fata ei, Roxana-Maria, să-i urmeze profesia didactică. 

Lasă un comentariu