ZIUA NAŢIONALĂ DE COMEMORARE A HOLOCAUSTULUI

Distribuie pe:

Conform Hotărârii de Guvern nr. 672/2004, în fiecare an, de 10 octombrie, se comemorează Ziua Holocaustului. Şi la Târgu-Mureş, la Monumentul de pe strada Călăraşilor a avut loc comemorarea victimelor Holocaustului.

Organizată de Prefectura Judeţului Mureşşi de Primăria Municipiului Târgu-Mureş, la acest eveniment au luat parte dr. Lucian Goga, prefect, dr. Dorin Florea, primar, Alexandru Câmpean, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, reprezentanţi ai Direcţiei Muncii, ai Grupului de Pompieri, SRI, Poliţie, un public numeros din municipiul nostru.

Manifestarea a început printr-o rugăciune rostită în limba ebraică, de către Solomon Samuel. Aceeaşi rugăciune, în limba română, a fost rostită de către conf. dr. ing. Vasile Dub, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Târgu-Mureş.

În continuare au avut loc depuneri de coroane din partea Prefecturii, a Primăriei, Consiliului Judeţean Mureş, Direcţiei Muncii, Direcţiei Penitenciarelor, SRI şi Comunităţii Evreilor din Târgu-Mureş.

A urmat cuvântul profesorului Vasile Şandor de la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian", care a făcut o analiză a ceea ce s-a petrecut în urmă cu 72-74 de ani. Apoi, a luat cuvântul dr. Lucian Goga, prefect, din cuvântul căruia am reţinut: „În calitate de prefect vă promit aici că comemorarea victimelor Holocaustului va fi cinstită aşa cum se cuvine, şi vă rugăm să facem astfel încât ororile trecutului să nu se mai repete. Vă rog să păstrăm un moment de reculegere". Au mai luat cuvântul dr. Dorin Florea, primar, Alexandru Câmpean, vicepreşedinte al CJM, iar în final a rostit un cuvânt conf. univ. dr. Vasile Dub, preşedintele Comunităţii Evreilor din Târgu-Mureş.

La eveniment a luat parte şi un grup de elevi de la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian", membri ai comunităţii locale, un important public de mureşeni.

Lasă un comentariu