Dascăli mureşeni - CSEH EMÕKE- MAGDALENA

Distribuie pe:

Cseh Emõke-Magdalena s-a născut în oraşul Sighişoara, judeţul Mureş, în ziua de 23 octombrie 1977, al doilea copil al lui Magyari Zoltán şi Magdalena. Studiile primare şi elementare le-a urmat în oraşul Târgu-Mureş, la Şcoala Generală nr. 5, după care a dat examen de admitere la Liceul Pedagogic ,,Mihai Eminescu" din Târgu-Mureş. A absolvit liceul în anul 1977 şi fost titularizată ca educatoare la Grădiniţa din comuna Ceuaşu de Câmpie. În timpul anilor de liceu a lucrat voluntar la Serviciul de Ajutor Maltez, pleacă pentru un an în Germania. S-a ocupat ca educatoare pentru copiii refugiaţilor politici din Bosnia, Albania, Zair, Algeria etc.

S-a căsătorit în anul 2001 cu Cseh Levente-Tamás, şi se stabileşte cu domiciliul în comuna Sângeorgiu de Mureş, în casa bunicilor din strada Salcâmilor. Soţul lucrează la o firmă de birotică şi papetărie din oraşul Târgu-Mureş. Are doi copii, Boróka- Sarolta, născută în ziua de 2 august 2004, şi Botond-Kristóf, născut în ziua de 29 ianuarie 2008.

Din anul 1998, a lucrat la Grădiniţa Nr.15 din Târgu-Mureş, secţia germană. În anul următor s-a transferat la Grădiniţa cu Program Prelungit nr 6, secţia maghiară-germană unde funcţionează şi în prezent. În anul 2009 a absolvit la Universitatea ,,Babeş-Bolyai" Facultatea de Psihologie şi Stiinţe ale Educaţiei, devenind profesor în învăţământul primar şi preşcolar. Din anul 2013 este membră a echipei de metodişti din cadrul Inspectoratului Judeţean Mureş, iar din anul 2014 este coordonatoarea cercului metodic, zona centrală, din Târgu-Mureş. Şi-a luat cu succes definitivatul în învăţământ în anul 2000, gradul didactic II în 2004, iar în anul 2015 urmeză să-şi susţină lucrarea metodico-ştiinţifică pentru obţinerea gradului didactic I cu titlul ,,Utilizarea poveştilor şi a jocurilor dramatice în rezolvarea conflictelor la preşcolari ", coordonată de lect. univ. dr. Kádár Annamária. A publicat articole despre învăţământ, despre metode noi folosite în cadrul activităţilor instructiv-educative în grădiniţă,în ziarul ,,Népújság", în revista pentru copii ,,Szivárvány", şi în revista educatoarelor din Ardeal ,,Óvónõk Lapja". Între anii 1998 - 2004 a făcut parte din Ansamblul Cultural ,,Sonnenblume", participând la spectacole în ţară şi în străinătate.

,,În ziua de azi mă bucur că mi-am ales această profesie. Când văd feţele zâmbitoare, dragostea copiilor faţă de mine, recunoştinţa părinţilor acestora, mă gândesc că poate nu trăiesc degeaba, o să las ceva în urma mea, oamenii, sper, că nu mă vor uita. Da, acesta este motivul pentru care îmi place să fiu educatoare. Este o ocupaţie de suflet, care se face cu sufletul şi care te răsplăteşte cu suflet", ne spune cu mândrie dascălul Cseh Emõke-Magdalena.

Lasă un comentariu