CARAVANA „CALEA VERDE" LA TARGU-MUREŞ

Distribuie pe:

Desfăşurată în cadrul campaniei ,,Clima se schimbă, schimbă-te şi tu! Alege adaptarea", caravana ,,Calea Verde" a ajuns şi la Târgu-Mureş.

Timp de două zile, târgumureşenii şi toţi cei interesaţi au posibilitatea să afle mai multe despre adaptarea la schimbările climatice, care sunt soluţiile/ măsurile de adaptare în oraş, precum şi care sunt concursurile în derulare în acest sens.

Doamna Melinda Dragomir, ofiţer comunicare proiect, ne-a relatat: „Caravana Calea Verde face parte din Campania de info-const privind ASC, organizată de APM Sibiu în cadrul proiectului „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă", finanţat prin Granturile SEE 2009-2014, cu o sumă de peste 4,5 milioane de euro, având ca obiectiv reducerea vulnerabilităţii umane şi a ecosistemului la schimbările climatice. Fenomenul schimbărilor climatice este ireversibil, motiv pentru care sunt necesare acţiuni şi măsuri urgente de adaptare.

Scopul Caravanei ,,Calea Verde" este de a informa şi conştientiza publicul cu privire la responsabilitatea şi rolul esenţial pe care îl au atitudinea şi stilulde viaţă ale fiecăruia pentru adaptarea la schimbările climatice.

Mesajul pe care dorim să-l transmitem târgumureşenilor este să fie responsabili şi să aleagă adaptarea!

Abordarea schimbărilor climatice aduce două provocări majore: atenuarea-reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi adaptarea, acţiuni care reduc sau previn efectele negative ale schimbărilor climatice."

Caravana ,,Calea Verde" este amplasată în Târgu-Mureş, în data de 07.11.2016, în Piaţa Victoriei, iar în data de 08.11.2016, str. Nicolae Iorga nr.1, locaţie aparţinând Universităţii ,,Petru Maior" din Târgu-Mureş.

Lasă un comentariu