VLĂSTARI ÎN CRIVĂŢUL SCHIMBĂRII - COLEGIUL NAŢIONAL „UNIREA"

Distribuie pe:

Sunt prea puţini târgumureşeni care nu cunosc tensiunile cu care s-au confruntat şi se confruntă cadrele didactice care predau la prestigiosul Colegiu „Unirea" din Târgu-Mureş şi, alături de ei, părinţii elevilor de la secţiile române. Pe când sperau cu toţii că deciziile majore în ceea ce priveşte spaţiul în care se desfăşoară cursurile vor fi lăsate în cele din urmă pe mâna competentă a justiţiei, aşa încât aceasta să decidă dacă retrocedarea dreptului de proprietate al clădirii se cuvenea de fapt şi de drept Parohiei Romano-Catolice şi dacă proprietarul actual este îndreptăţit să încalce contractul de spaţiu încheiat cu Colegiul Naţional „Unirea", vântul schimbărilor politice care a început să bată din ce în ce mai tare în această perioadă s-a transformat brusc într-un Crivăţ care pare pus pe distrugerea vlăstarelor nevinovate care au înmugurit şi au înverzit în pepiniera valorică a acestei unităţi de învăţământ.

Acolo unde este vorba despre elevi, copii, în general, despre ani de dăruire în slujba învăţământului şi despre lauri de necontestat, care ar trebui să fie în fapt profilul psihologic al unui om ca să îşi dorească să „facă una cu pământul" tot ce poartă strălucirea unor speranţe frumoase de viitor, pentru simplul fapt că acest viitor este românesc sau, mai grav, pentru simplul fapt că acest lucru i-ar aduce o eventuală, cu sublinierea de rigoare a cuvântului „eventuală", susţinere politică? Este vorba despre copii! Este vorba despre învăţământ, învăţământ românesc, căci orice formă de învăţământ derulată pe teritoriul ţării se supune legilor acestei ţări! Nu este vorba nici despre ambiţii politice, nici despre discriminare. Cel ce încalcă legea trebuie să plătească, căci aşa a fost din toate timpurile şi aşa este peste tot. Dacă încalcă legea o persoană de altă etnie, acest fapt se numeşte tot încălcare de lege pentru că, până la urmă, suntem cu toţii cetăţeni români, indiferent de etnie. Pedeapsa stabilită de legile ţării poate primi numele de şovinism? Vă las pe voi să decideţi pentru că acest articol nu este scris nici pentru cei care au dorit săşteargă cu tot dinadinsul ceea ce a reprezentat şi reprezintă Colegiul Naţional „Unirea" pentru Târgu-Mureşşi nici pentru cei care au considerat că, în numele unor jocuri politice, au mână liberă să sprijine astfel de demersuri.

Acest articol este dedicat copiilor care se formează la Colegiul Naţional „Unirea", elevilor, dar şi cadrelor didactice care îi îndrumăşi părinţilor neliniştiţi care privesc cu ochii în lacrimi luările de poziţie ale unor lideri politici faţă de anchetele DNA aflate în derulare, luări de poziţie prin care se încearcă nu numai să se obstrucţioneze justiţia ci şi să se manipuleze opinia cât mai multor puteri într-un sens negativ, nedorit în astfel de circumstanţe. Sunteţi şi dumneavoastră părinţi, sunteţi şi dumneavoastră cetăţeni ai acestei ţări! Că în politică nu prea există scrupule am aflat şi noi, dar câtăură trebuie să existe ca să se ajungă la un astfel de grad de dezumanizare? Sau ce ambiţii trebuie să apară ca să fie permise astfel de incizii asupra unei unităţi de învăţământ de calitate şi să fie sacrificat viitorul unor copii nevinovaţi?

Dacă veţi avea curiozitatea efectuării unei anchete sociale, veţi avea surpriza de a constata că solidaritatea cu elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Naţional „Unirea" este mult mai mare decât cea care ar putea uni în interese personajele principale ale anchetelor aflate pe rolul instanţelor de judecată în prezent. Vlăstarii trebuie să crească, să se dezvolte în mod armonios, protejaţi şi îndrumaţi, fără să fie atinşi nici de Crivăţul schimbărilor politice şi nici de arşiţa tensiunilor interetnice. Celor ce doresc lupte politice, le agreeazăşi consideră că le oferă anumite oportunităţi, nu pot decât să le transmit, în numele părinţilor, profesorilor şi mai ales al copiilor, că ar fi indicat să îşi găsească o altă scenă de luptă în care să nu existe astfel de victime colaterale.

Lasă un comentariu