COMPLICAŢIILE RUJEOLEI, MAI PERICULOASE DECÂT S-A CREZUT PÂNĂ ACUM

Distribuie pe:

Oamenii americani de ştiinţă de la Universitatea California - Los Angeles, citaţi de descopera.ro, susţin că rujeola este o boală foarte infecţioasă, iar complicaţiile ei pot fi mult mai periculoase decât s-a crezut până acum.

„În studiul nostru, am analizat înregistrările medicale ale unor persoane din California, care au avut o boală neurologică numită panencefalită sclerozantă subacută (PESS), între anii 1998 şi 2016.

PESS este o complicaţie neurologică determinată de rujeolă, în care corpul manifestă un răspuns imunitar anormal faţă de virus şi este considerată 100% fatală pentru copiii infectaţi.

Aceasta este de multe ori trecută cu vederea, deoarece simptomele nu apar imediat după infectarea cu rujeolă. Boala a fost considerată foarte rară, în Statele Unite fiind raportate mai puţin de zece cazuri pe an. Însă, după ce am studiat situaţia din California, am constatat că PESS a fost cu mult subevaluată.

Studii anterioare au arătat că posibilitatea de apariţie a PESS este de una la 100.000 de persoane, iar potrivit unei cercetări efectuate în Germania rata de infectare ar putea fi de unu la 1.700 de cazuri printre copiii infectaţi cu rujeolă înainte de a împlini 5 ani.

Însă noul studiu sugerează căeste mult mai probabil ca unul din 600 de copii să facă PESS în urma declanşării rujeolei, în lipsa vaccinării.

Sperăm ca acest lucru să încurajeze oamenii să îşi vaccineze cât mai rapid posibil copiii pentru a evita expunerea, întrucât rezultatele studiului nostru sunt înspăimântătoare.

Suntem foarte tulburaţi de faptul că mai există medici care îi sfătuiesc pe părinţi să nu îşi vaccineze copiii!", îşi arată îngrijorarea specialiştii americani. 

Lasă un comentariu