TRATAMENT ÎMPOTRIVA ALZHEIMER-ULUI, FĂRĂ EFECTE ADVERSE

Distribuie pe:

Cercetătorii americani din cadrul Asociației Alzheimer-ului, citați de descopera.ro, anunță lansarea unui nou medicament pentru tratarea maladiei Alzheimer, fără efecte secundare asupra bolnavilor.

„Alzheimer-ul a rămas cea mai cunoscută formă a unei boli psihice și reprezintă a șasea cauză a deceselor din Statele Unite, dar un medicament viabil și sigur nu a putut fi realizat până acum.

Însă, un nou medicament a demonstrat că poate oferi soluții favorabile în ceea ce privește tratarea acestei boli, dovezi ce au ieșit la iveală după câteva studii reduse. Mai mult, nu a avut niciun efect advers asupra participanților la acest studiu.

Medicamentul, a cărui denumire este Verubecestat, țintește plăcile de proteine din creier în cazul pacienților diagnosticați cu Alzheimer care, eventual, se confruntă cu neurodegenerarea.

Acesta are efect pentru că este un inhibitor al BACE1, o enzimă esențială pentru producerea amiloidului toxic al beta proteinelor. Prin inhibarea enzimei, acest medicament oprește formarea proteinelor sau scade posibilitatea ca acestea să se grupeze.

Medicamentele anterioare care urmăreau același procedeu aveau efecte adverse, precum toxicitatea hepatică sau neurodegenerarea. Însă, medicamentul nou nu a înregistrat niciun efect advers de lungă durată în cazul șoarecilor și al maimuțelor, precum și în cazul oamenilor.

Rezultatele finale ale acestor studii sunt așteptate în 2017 și în 2019, însă acesta nu este singurul medicament care promite tratarea acestei boli. Un altul, numit Aducanumab, promite înlăturarea directă a plăcilor. Unii dintre noi considerăm că acestea ar putea fi administrate împreună, pentru eficientizarea tratamentului.

Numai în Statele Unite ale Americii, de această maladie suferă aproximativ 5,4 milioane de persoane", afirmă specialiștii americani.

Lasă un comentariu