Program de Screening gratuit la Clinica de Urologie

Distribuie pe:

Clinica de Urologie a Spitalului Clinic Județean Mureș, în colaborare cu Asociația Urologică prof. dr. Dorin Nicolescu - Târgu-Mureș derulează un program de consultații gratuite care se adresează bărbaților cu vârste cuprinse între 50 și 65 ani. Programul de screening gratuit este dedicat mureșenilor care nu prezintă afecțiuni urologice diagnosticate. Scopul acestor consultații este de a diagnostica diferite tulburări micționale la bărbați, precum și de a depista precoce cancerul de prostată.

Programările pentru consultații se vor face personal, în data de 6 decembrie 2016, între orele 11.00-13.00, la Ambulatoriul Clinicii de Urologie, situat pe strada Gheorghe Marinescu nr.1 (la parter). Programul de Screening se va derula în zilele de 7 și 8 decembrie 2016, la sediul clinicii din Târgu-Mureș.

Consultația presupune efectuarea anamnezei, examenului clinic, a ecografiei reno-vezicale și examenul de urină. Simptomele care pot anunța o afecțiune urologică la bărbați sunt: creșterea frecvenței urinărilor, atât pe timpul zilei cât și noaptea, jet urinar mai slab, uneori întrerupt, urinarea dificilă, urmarea putând fi golirea incompletă a vezicii urinare. „Consultul urologic periodic precum și efectuarea investigațiilor recomandate sunt necesare pentru a stabili un diagnostic corect, pentru a trata eventualele afecțiuniexistente, pentru a îmbunătăți simptomatologia și pentru a evita apariția complicațiilor sau progresia bolii. Consultațiile efectuate o dată pe an, chiar și în lipsa simptomelor, pot salva viața", a declarat coordonatoarea Programului de Screening, conf. univ. dr. Mártha Orsolya, șefa Clinicii de Urologie.

Programul de Screening gratuit nu este o noutate în cadrul SCJ Mureș, Clinica de Urologie având un calendar anual destinat prevenției acestor afecțiuni. „Spitalul Clinic Județean Mureș continuă să acorde o atenție deosebită prevenției, iar programul ce se va derula în zilele de 7 și 8 decembrie este un exemplu bun în acest sens. Îi așteptăm pe toți cei interesați la înscrierile din data de 6 decembrie și suntem convinși că interesul mureșenilor pentru această campanie va fi unul crescut", afirmă managerul Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Dan Sîmpălean.

Lasă un comentariu